İzmir'e 35 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıların 7.'si Konak'ta yapıldı. İlçe Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın ev sahipliğinde 112 muhtarla buluşan Başkan Kocaoğlu, İzmir'in kentsel dönüşüm açısından zor bir kent olduğuna vurgu yaparak "Kalkınıp ekonomi büyüdükçe bu iş de hızlanacak. Biz şu anda 35 bin konutluk kentsel dönüşüm üzerinde çalışıyoruz. Türkiye'de ilk defa yüzde 100 anlaşmayla kentsel dönüşümü biz yapıyoruz. Bunun çığ gibi ilerleyeceğine inanıyorum. İzmir, önümüzdeki 4-5 yıl içinde kentsel dönüşüm problemini çok hızlı adımlarla çözmeye başlayacaktır. Çark dönmeye başladı" dedi. 

Kentteki muhtarların sorunlarını ve taleplerini yüz yüze dinlemek üzere seri toplantılar başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; Karabağlar, Buca, Gaziemir, Narlıdere, Balçova ve Güzelbahçe'nin ardından Konak ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldi.  Toplantıya ilçedeki 112 muhtarın yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi bürokratları katıldı. Başkan Kocaoğlu'nun Konak muhtarlarıyla gerçekleştireceği buluşmanın ikinci bölümünün ise önümüzdeki hafta yapılacağı bildirildi. 

Kırsal çökmüştü, merkezi mecburen öteledik
Toplantının açılış bölümünde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, kentteki 1294 muhtarın tamamıyla buluşup sorunlarını dinlemek istediklerini belirterek, "2004 yılında 8 ilçe 300 muhtarla yola çıktık. Bir ay sonra 10 ilçe bağlandı. Sonra 9 ilçe daha bağlandı. Sorumluluğumuz 30 ilçeye çıktı, sınırlarımız 12 kat büyüdü. Bu süre içinde kent merkezindeki büyük projeleri sürdürürken, ağırlığımızı sonradan bağlanan 19 ilçeye vermek zorunda kaldık. Çünkü o ilçelerde hiçbir şey yoktu. Kırsal çökmüştü. Elinden tutup kalkındırmak gerekiyordu. Artık belli bir aşamaya geldik. Şimdi merkezdeki ötelenmiş sorunları ele alacağız" diye konuştu. 

Yeter ki gençlerimiz meslek edinsin 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, giderek büyüyen işsizlik sorununa da değinerek, şunları kaydetti: "Artık ortaokul mezunu olmak, lise mezunu olmak, okur-yazar olmak yetmiyor. Çünkü bunlar meslek değil. Biz de bu açığı görerek çocuklarımız meslek sahibi olsun diye eski DGM binasını restore etik. Orayı sadece meslek eğitimine haslettik. Kaynakçılıktan aşçılığa, CNC tezgah operatörlüğünden tornacılığa sanayi ve hizmet sektörü ile birlikte eğitim veriyoruz. Bizim hedefimiz mesleksiz çocuklarımıza iş edindirmek. 6 bin m² yeri sadece bu işe ayırdık. Yeter ki gençlerimiz meslek sahibi olsun, iş bulsun, muhannete muhtaç olmasın."

Kentsel dönüşümde çark dönmeye başladı
Kentsel dönüşümü büyük kentlerin olmazsa olmazı şeklinde niteleyen Başkan Aziz Kocaoğlu,  "Dayanıksız yapıların çözüm yolu bu. Biz Uzundere'de kentsel dönüşüme başladık. Çevre Bakanlığı ise 5400 dönüm yeri kentsel dönüşüm için riskli alan ilan etti. Sonra orada 1000 dönüm yerde konut yapmaya başladı. Bu kentsel dönüşüm değil. Deprem tehlikesinden bir tek vatandaşımızı kurtarmaz. Bu iş, boş araziye Bakanlığın gücünü kullanarak konut yapıp satmaktır" diye konuştu. 

İzmir'in kentsel dönüşüm açısından zor bir kent olduğuna da vurgu yapan Başkan Kocaoğlu, "Zaman içinde İzmir kalkındıkça, ekonomi büyüdükçe kentsel dönüşüm hızlanacak. Biz şu anda 35 bin konutluk kentsel dönüşüm üzerinde çalışıyoruz. Türkiye'de ilk defa yüzde 100 anlaşmayla kentsel dönüşümü biz yapıyoruz. Bunun çığ gibi ilerleyeceğine inanıyorum. İzmir, önümüzdeki 4-5 yıl içinde kentsel dönüşüm problemini çok hızlı adımlarla çözmeye başlayacaktır. Çark dönmeye başladı" dedi. 

Samsun Caddesi dediğimiz yer, zamanında dereydi
Kentteki gecekondulaşma döneminde yaşanan çarpık yapılaşmanın sıkıntılarını aşmaya çalıştıklarını da kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı,"Örneğin Samsun Caddesi dediğimiz yer, zamanında dere yatağıydı. Şimdi biz yağmur suyu kanalı yatırımıyla 70 sene evvelki dereyi yeniden yolun altına yaptık" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181