İzmir'e 5 yeni otopark binası geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İmar Kanunu gereği “Otopark Fon Hesabı”nda biriken paraları kentin çeşitli bölgelerindeki ihtiyacın karşılanması amacıyla otoparklar yaparak yeniden kente kazandırıyor. Bu konuda büyük bir hamleye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, planlandığı yeni 5 otopark ve 1685 araç kapasitesi için hızlı tempoda çalışıyor. İlk adımda ise Alaybey Otoparkı var.

Alaybey’e 6 katlı otopark geliyor
Kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek amacıyla proje ve imalatlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alabey’de 2, Hatay, Karabağlar ve Yeşilyurt’ta birer adet olmak üzere toplam 5 bölgede yapılacak otoparklar için düğmeye bastı. Karşıyaka Alaybey bölgesinin otopark ihtiyacını karşılamak için projelendirilen “Alaybey Katlı Otoparkı” için yapım ihalesi gerçekleştirdi. Karşıyaka Hidayet Erzeybek Sokak’ta mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Tansaş bina alanına yapılacak olan 6 katlı otopark 635 araç kapasiteli olacak. Alaybey Katlı Otoparkı’nda engelli vatandaşlar için 34 araç yeri ayrılacak.

Hatay’a 440 araçlık yeni otopark
Alsancak ve civarının otopark ihtiyacının karşılanması için daha önce Alsancak Atatürk Spor Salonu önü yeraltı otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı ve Alsancak Tam Otomatik Katlı Otoparkı’nı hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın otopark ihtiyacı için de Askeri Hastane 248 Sokak ile 255 Sokak kesişiminde “Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı”nı yaşama geçirmişti. Aynı bölgede projelendirilen ikinci katlı otopark ise Hatay 100 Sokak’a yapılacak. Proje çalışmaları tamamlanarak yapım ihalesi hazırlıkları sürdürülen otoparka, aralarında kot farkı bulunan 143 Sokak ile 141 Sokak'tan ayrı ayrı girişler yapılacak. Bölgedeki kot farkından dolayı otoparka aracını park eden vatandaşlar, asansörler aracılığıyla diğer sokağa çıkabilecek ya da inebilecek. Toplam 15 bin metrekare alanda oluşturulacak otopark 440 araç kapasiteli olacak.

Karabağlar’a yeraltı otoparkı
Karabağlar Selvili Mahallesi’nde toplam 8 bin 300 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek meydan düzenlemesi ve oluşturulacak yeraltı otoparkı, hem bölgenin çehresini değiştirecek hem de otopark ihtiyacını karşılayacak. Yeşil adalar, aktivite ve dinlenme alanları, kuru havuz, taşma havuzu, kiosk ve tören alanının yer alacağı yeni meydanın altında da 200 araç kapasiteli otoparkın yapılacak.

Alaybey’e ikinci otopark
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Alaybey 1683 Sokak’ta 250 araç kapasiteli ikinci bir otopark daha yapacak. Bölgede bulunan bitki ve ağaçlar korunarak inşa edilecek otoparkın “tam otomatik” olarak projelendirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Yeşilyurt’a kültür merkezi ve yeraltı otoparkı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt’teki Emniyet binasının (eski İzsu) yanında bulunan alanda kültür merkezi, nikah salonu, kafeterya, seminer salonları, açık hava sineması ve zemin altı 2 katın otopark olarak kullanılacağı yeni bir proje için de çalışmalarını sürdürüyor. Projenin 2 bin 500 metrekarelik alanda ve 160 araç kapasiteli olarak yapılması öngörülüyor.

Kasaplar Meydanı ve yeraltı otoparkı
Öte yandan, yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı inşaatında da çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanan projeyle 150 araçlık yeraltı otoparkının üst kısmı gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı ve yeni su elemanları ile Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181