İzmir "Yüzülebilir Körfez" projesinde yapım süreci başlıyor!
Büyükşehir ile TCDD'nin yaşama geçireceği 'İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi' için son pürüz de giderildi. Projeye onayın gelmesinin ardından süreç resmen başladı

Projenin resmen onaylandığını duyuran İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü "Yüzülebilir Körfez"in önünü açacak ÇED olumlu kararını askıya çıkardı. Egepostası'ndan Erman Şentürk'ün haberine göre, Bakanlık İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından uygun görülen ve nihai onayı alan "İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon" Projesi için yakında ihaleye çıkılması ve projeye start verilmesi bekleniyor.

Hayat bulacak
ki koldan işleyecek proje göre, TCDD tarafından liman alanında yapılacak düzenleme ile gemi yanaşma kapasitesi arttırılacak, Büyükşehir Belediyesi ise körfezdeki temizlik harekatı ile vatandaşlara daha temiz ve yüzülebilir bir deniz imkanı sunacak.

Ne zaman bitecek?
Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek tarama ve dolgu işleri yaklaşık 4 yıl, liman alanındaki genişletmeye inşaata ilişkin faaliyetler ise yaklaşık 6 yılda tamamlanacak. Kruvaziyer iskele ile doğal yaşam inşa edilmesi planlanan dev proje 77 ayda yani, 6,5 senede tamamlanacak.

Parmak iskele
Yaklaşrk 9 milyon 500 bin metrekarelik alanda yapılacak dip taramasının ardından yeniden hayat bulacak Alsancak Limanı açılacak yeni sirkülasyon ve yanaşma kanalları sayesinde kapasitesini katlayarak arttıracak. Limanda iki gemi yanaşma kapasiteli mevcut bin 195 metrelik yolcu iskelesi yapılacak iki ek parmak iskele ile toplamda 2 bin 595 metreye uzatılacak ve aynı anda 5 gemi yanaşabilecek.

Milliyet İzmir Ege


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181