Kemal Zorlu ile TMSF anlaştı Basmane Çukuru'ndaki kriz bitti!
Geçtiğimiz yıl TMSF tarafından 80 milyon dolara Folkart Yapı'nın öncülüğündeki konsorsiyuma satılan Basmane'deki utanç çukurunda sorunlar çözüldü. Güçbirliği Holding'in borçları nedeniyle TMSF'nin çukura el koyup satmasının ardından, Zorlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Kemal Zorlu tarafından satışın iptaline yönelik açılan davanın geri çekildiği ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Holding arasındaki pürüzlerin giderildiği öğrenildi. Sağlanan uzlaşmın ardından Folkart tarafından Basmane Çukuru'nda yapılacak olan projeyi olumsuz etkileyecek herhangi bir sorun kalmadı. Söz konusu gelişmeyle ilgili henüz Borsa'ya ve Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirim yapılmadığı da belirtilirken bildirimlerin ardından anlaşmanın resmen duyurulacağı öğrenildi.

AVRUPA'NIN EN İYİSİ
Diğer yandan söz konusu alanda yapılacak proje ile hissedar konumundaki İzmir Büyükşehir Belediyesi de 40 metrekarelik yeni hizmet binasına kavuşacak. Avrupa'nın en iyi belediye hizmet binası iddiasıyla hayata geçecek olan projede; iki kulede ofisler, konutlar, çarşı, eğlence, dinlence, kültür-sanat noktaları ile gurmelerin dikkatini çekebilecek 'markalı yeme içme' mekanları bulunacak. Projenin toplam maliyeti ise 1 milyar lirayı bulacak. 

ÜÇÜNCÜ İHALEDE SATILDI
İzmir'de inşaatı Eylül 1999'da durdurulan, imar planları, açılan davalarda sürekli iptal edilen Dünya Ticaret Merkezi, geride kalan 17 yılda yapılamamıştı. Projeyi yapacak ortaklardan EGS Bank'ın bu süreçte iflas etmesi, Güçbirliği Holding'in de borçlarını ödeyememesi üzerine TMSF buradaki hisselere el koydu. TMSF tarafından geçen yıl çıkılan iki ihalede talip bulunmazken, üçüncü ihalede Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile birlikte Rıza Akça ve Namet ile Maret'in sahibi Sakaryalı İşadamı Tarık Kaya'dan oluşan üçlü konsorsiyum olarak ihaleyi kazandı. Diğer ortakların konsorsiyumdan çekilmesi üzerine Folkart Yapı tek başına ihaleyi üstlendi. İhalenin ardından Kemal Zorlu, satışın iptaline yönelik dava açmıştı.

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181