TMSF'den Basmane Çukuru için onay verildi!
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF), Basmane Çukuru olarak bilinen Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü özelleştirilmesini onayladı.

TMSF'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"İlgi (a)da kayıtlı yazımız ile Fon Kurulunun 10.12.2015 tarih ve 2015/294 sayılı Kararı ile Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihale şartnamesinin onaylanmasına ve Bütünlüğün, satışa çıkarılmasına karar verildiği hususu ve ihale takvimi konusunda ilgi (b) de kayıtlı yazımız ile ise Ege Dünya Ticaret Merkezi ihalesine, Livamine Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından başvuruda bulunulduğu, 19.01.2016 tarihinde saat 11.00"de gerçekleştirilen ihalede Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünliiğü’nün, Fon Kumlunun onayına sunulmak üzere Livamine Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 80.000.000.-USD bedelle ihale edildiği ve Fon Kunılu'ııun 21.01.2016 tarih ve 2016/12 sayılı kararı gereğince Livamine Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den ihale başvusunda alınan "Rekabet Kurumu Bildirim ZarfV'nın, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili Tebliğler uyarınca değerlendirilmek üzere Rekabet Kurumu’na gönderilmesine karar verildiği hususlarında tarafınıza bilgi verilmiştir.

Rekabet Kurumu V. Denetim ve Uygulama Dairesi Başkanlığının, 16.03.2016 tarih ve 3160 sayılı yazısıyla Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün, özelleştirilmesi işleminin, 2013/2 sayılı Özelleştirme Yoluyla Devralmaların Hukuki Geçerlilik Kazanabilmeleri İçin Rekabet Kurumuna Yapılacak Ön Bildirimlerde ve İzin Başvurularında Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında izne tabi olmadığına karar verildiği hususu Kumırmmuza bildirilmiş olup Rekabet Kurumu nezdindeki işlemlerin tekemmül etmesi üzerine Fon Kurulu'nun. 24.03.2016 tarih ve 43 sayılı karan ile
ihalenin onaylanmasına ve İhale Şartnamesi hükümleri kapsammda ihale bedeli peşinatının yatırılması için ihale alıcısı şirkete süre verilmesine karar verilmiştir."

Fortune Turkey 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181