'TOKİ, İzmir Selçuk'a yeni yaşam alanları kazandırıyor'!
İzmir'in tarihi ve turistik ilçesi Selçuk'ta değişim rüzgarları esiyor. Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, "İZBAN'la İzmir kent merkezi, Selçuk'a artık daha yakın... Kentimizin her mahallesi doğalgaza kavuşuyor. TOKİ yepyeni yaşam alanları kazandırıyor" dedi.

İzmir'in en eski tarihi ve turistik kentlerinden Selçuk'la, olağanüstü günler yaşanıyor. Kent baştan sona yenileniyor. İZBAN'ın gelişiyle ulaşım kolaylığı yaşayan Selçuklular, doğalgaz döşenmesiyle de sağlıklı bir ısınma sistemine kavuşuyor. Bu değişimin mimarı da gece gündüz Selçuk için çalışan Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı. "Kentimiz için önemli adımlar altık, atmaya devam ediyoruz. Selçuk bir gurur kenti olacak" diyen Başkan Bakıcı, yaşanan değişimleri başlıklarla şöyle anlatıyor:

İZBAN SEVİNCİ
İZBAN: Selçuk'ta merkezi hükümet işbirliği ile hayata geçen projeler kapsamında İZBAN Selçuk Torbalı Hattı 8 Eylül günü Başbakan Binalı Yıldırım ve İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu'nıın katılımıyla açılışı yapıldı. Selçuk aktarma özelliğine sahip olan bir ilçe oldu. Nazilli, Söke ve Denizli'den gelen trenler burada yolcularını bırakıp IZBAN'a aktarabilecek olması Selçuk üs konumuna getirmiş oldu. Dolayısıyla bölgedeki hareketlilik her geçen gün artacaktır.

DOĞALGAZ BEREKETİ
Selçuk'un yıllardır beklediği doğalgaz da evlere bağlanmaya başladı. Zafer Mahallesi'nde başlayan doğal gaz ile ilgili çalışmalar, tüm mahallelerimizi kapsayacak. Kasım ayında ilk gazın verilecek olması hepimizi mutlu etti. İzmir Gaz'ın da gayretlerinden dolayı teşekkür ederim. 

TOKİ MÜJDESİ 
TOKİ: 905 bin metrekarelik alan şu an TOKİ'ye devredildi. Tapu işlemi gerçekleşti. Alan üzerinde yapılan evler çok katlı değil, Selçuk'un tarihi ve kültürel yapısına uygun olarak inşa edilecek. Başbakanımıza teşekkür ederim. İhalesi 19 Ekim'de gerçekleşen Antik Kanalda olduğu gibi verdiği her sözün arkasında durarak, Selçuk'a çok önemli ve dev yatırımların gelmesini sağlayan başta Sayın Başbakanımız Binalı Yıldırım ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Atilla Kaya olmak üzere emeği geçen herkese Selçuk halkı adına özellikle teşekkür etmek istiyorum.

YENİ SPOR ALANLARI
Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteren Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Selçuk Belediyesi işbirliğiyle bu dönemde hayata geçen halı sahalara ek olarak İZKA destekli Sanayi Güzelleştirme Projesi kapsamında Selçuklu gençlerimiz ve çocuklarımız yeni tenis ve basketbol sahasına da kavuşmuş oldu. 

Yeni Asır Gazetesi Ek 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181