Torbalı'da eski binalar tek tek modern binaya dönüşüyor!
Torbalı'da inşaat sektörü tüm hızıyla ilerliyor. İlçede faaliyet gösteren müteahhitler Koruluk, Sadık İleri Bulvarı ve Muratbey Mahallesinin alt kısımlarında inşaatlarına devam ederken birçok müteahhit de kentsel dönüşüm yasasından yararlanıp ilçedeki eski evleri yeniliyor. Torbalı Mahallesi'nde çoğunlukla göçmenlerin ikamet ettiği istasyona paralel bölgedeki eski evler yıkılıp yenileri yapılırken son dönemde müteahhitler Ertuğrul Mahallesindeki evlere yöneldi. Yüz yıllık evleri gözlerine kestiren müteahhitler mal sahipleri ile görüşüp binalarını yenilemek istediğini bildiriyor. Yüzde 50 oranda yapılan anlaşma sonrası eski bina yıkılıp yerine yeni modern binalar inşa ediliyor. Kentsel dönüşüm yasasından yararlanılarak yapılan bu çalışmada devlet de eski binasını yıkıp yenileyen ev sahiplerine kredi ve kira desteği veriyor. Destek sayesine çok sayıda vatandaş evini yeniliyor.

FİYATLAR DEĞİŞİYOR
Ertuğrul Mahallesi'nde tarihe tanıklık eden eski ve müstakil evler birçok sokakta bulunuyor. İlçe merkezinde bina yapmak için uygun arsa bulunamadığı için eski evlere yönelen müteahhitler arsanın bulunduğu alandaki kat sayısına göre anlaşma yapılıyor. Artık ömrünü tamamlamak üzere olan binalar yıkılıp yenileri inşa ediliyor. Yeni binalar Torbalı'da yaklaşık 250-500 bin arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor. Ertuğrul Mahallesi'nde yapılan evler ilçe merkezine yakın olduğu için daha çok tercih ediliyor. Binanın yeri ve donanımına göre fiyatlar Ertuğrul'da biraz daha yüksek olabiliyor. Ertuğrul Mahallesi'ndeki evler zaman zaman 500 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

KAT KARŞILIĞI VERİLİYOR
Müteahhitler çevre koşullarına uygun ve binaların birbirine benzer özelliklerde olmasına dikkat ediyor. Şahısların gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm genellikle Torbalı merkezinde ve Ayrancılar'da hayat buluyor. Torbalı her yıl iş bulma ve düzenli bir hayat kurma umuduyla gelen insanlar tarafından göç alıyor. Her gün artan nüfus beraberinde binaların artmasına neden oluyor. Hal böyle iken Torbalı'daki kentsel dönüşüm gözle görülür bir hâl alıyor. 6 ay önce yıkık olarak görülen bir bina, 6 ay sonra baktığınızda yerini lüks bir apartmana bırakmış olabiliyor. Birçok ev sahibi çevresinde yükselen süper lüks binaları görünce kendi evini müteahhide vermek için girişimlerde bulunuyor. 

Hamza Bodur / Büyük Torbalı Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181