Torbalı'da kiralık ev bulmak çok zor!
İnşaat sektörünün en hareketli olduğu yerlerin basında gelen Torbalı'da kiralar el yakıyor. Günden güne yeni binaların yükselmesi, dairelere olan talepte artış olması, kiralık evleri kıymete bindirdi. Yeni bitmiş binalarda konumuna göre kira fiyatları 750 ile 1300 lira arasında değişirken, eski yapı denilen 15-20 yıllık binalarda ise kiralar 500 ile 650 TL arasında değişiyor. İşçi kenti olarak bilinen ilçede, büyük çoğunluk ise asgari ücretle geçiniyor. Ev arayanları şaşkına çeviren bu durum, kiracıları kara düşündürüyor. Özellikle Torbalı'ya gelen İZBAN ile birlikte İzmir'e ulaşımın 15 dakikaya inecek olması kiralık daire ve satılık dairelerdeki fiyatları daha da zirveye çıkardı.

MAHALLE MAHALLE KİRALIK EV ARAYIŞI
Torbalı, son 15 yılın en büyük gelişimini inşaat sektöründe yaşıyor. Binlerce yeni dairenin yapımı devam ededursun, ev sahipleriyle kiracılar arasında sıkı bir pazarlık yaşanıyor. Müstakil ev ilçede bulmak hayal olduğu şu günlerde, vatandaşlar sıfır daire alabilmek için sürekli piyasa araştırması yapıyor. Maddi durumu ve geliri iyi olan vatandaşlar satın alma yoluna giderken, kiracılar ise daha ucuz ev bulabilmek için mahalle mahalle dolaşarak taban patlatıyor. Satılık daire fiyatları 150 bin ile 350 bin lira arasında değişirken, kira fiyatları ise bölgesine göre 750 ile 1300 TL arasında değişiyor.

KİMSE EVİNİ KİRALAMIYOR
Kiralık ev bulmanın Torbalı'da bir hayli zorlaştığını dile getiren Uzman ​Emlak ve İnşaat'ın sahibi Engin Köse: "İlçemiz son yıllarda yapılan yeni konutlarla bir hayli büyüdü. Bu konutların değeri de bir hayli yüksek. İnsanlar da bu nedenle evlerini kiraya vermekten ziyade satmayı tercih ediyor. Bu nedenle kiralık daire bulmak bir hayli güç. Mevcut kiralık evlerinde maliyeti bölgelerine göre bin lirayı aşıyor. 15-20 yıllık dairelerde de durum çok farksız değil. İnsanlar kiralamaktan ziyade satmayı daha karlı bir iş olarak görüyor" diye konuştu.

HER YER ATEŞ PAHASI
Kiraların en yüksek olduğu bölgelerin basında ise Ertuğrul Mahallesi, Alpkent, Koruluk civarı ve Torbalı Mahallesi geliyor. Özellikle Koruluk mevkiinde kiralar 800 ile 1300 arasında değişiyor. Kiraların en uygun olduğu yerlerin basında ise Doğuş Yapı, Barış Yapı siteleri gelirken, Atatürk Mahallesi ise kiracılar için en çok tercih edilen yerlerin başında geliyordu düne kadar. Suriyelilerin sayısının artması ile bölgedeki kira fiyatları da yükseldi. Varoşlarda kiralar, gece kondular da 400 ile 500 lira arasında değişirken, apartman dairelerinde ise bu rakam daha da yükseliyor. Vatandaşlar buralarda evlerin daha uygun olduğunu belirterek, kent merkezindeki kiraların ise el yaktığını ifade ettiler.


GEÇİM ASGARİ ÜCRETLE AMA KİRA
Yeni bitmiş binalarda konumuna göre kira fiyatları 750 ile 1300 lira arasında değişirken, eski yapı denilen 15-20 yıllık binalarda ise kiralar 500 ile 650 TL arasında değişiyor, işçi kenti olarak bilinen ilçede, büyük çoğunluk ise asgari ücretle geçiniyor

Gökhan YALKALK /Büyük Torbalı Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181