Torbalı'ya 270 kilometre içme suyu hattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı, Menderes ve Bayındır ilçe merkezlerinin içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek. Toplam 503 kilometrelik içme suyu şebeke yenileme çalışmaları, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak.

Eskiyen içme suyu şebekeleri nedeniyle su sıkıntısı yaşayan çevre ilçeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla sağlıklı ve kesintisiz suya kavuştu. 2004 - 2015 yılları arasında 3 bin 260 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi döşeyerek önemli yatırımlara imza atan İZSU, 2016 yılında da yatırım seferberliğini sürdürüyor. İZSU son olarak Torbalı, Bayındır ve Menderes ilçe merkezlerindeki içme suyu şebekelerini baştan sona yenilemek için yapım ihalesine çıkıyor.

Menderes’de 9 mahalle
Menderes merkezde yer alan Altıntepe, Barbaros, Cüneytbey, Dereköy, Gazipaşa, Gölcükler, Kasımpaşa, Kemalpaşa ve Mithatpaşa mahallelerinin 40 yıllık eski ve kaçaklara neden olan boruları yenilenecek. Yatırım kapsamında 160 kilometre şebeke ve 30 kilometre iletim hattı olmak üzere toplam 190 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşenecek.

Torbalı’ya 270 km. hat
İZSU, Torbalı merkezde 19 kilometresi asbest iletim hattı olmak üzere toplam 270 kilometrelik içme suyu şebekesi yenileyecek. Yeni imara açılan bölgelerde de içme suyu hatları oluşturulacak.

Bayındır’da 43 km. yenilenecek
Bayındır merkezde 5 kilometresi asbest iletim hattı olmak üzere 43 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi yenilenecek. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından 2016 yılında söz konusu üç ilçede birden imalat çalışmaları başlayacak. En ücra köylere bile ulaşarak yatırımlarını sürdüren İZSU, 2004- 2015 yılları arasında Torbalı’da 20 milyon liralık yatırımla 370 km., Bayındır’da ise 3.2 milyon liralık yatırımla 50 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi yenilemişti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181