"Yeni kurulan markamızla kentsel dönüşümde örnek bir projeye imza atacağız"
Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak; bugüne kadar üst gelir grubuna yönelik projeleriyle öne çıktıklarını, kentsel dönüşüm alanında da iddialı olduklarını söyledi. Hedeflerinin; öncelikle İzmir, ardından istanbul'daki kentsel dönüşüm projelerine imza atmak olduğunu belirten Sancak, "Kentsel dönüşümde önemli bir aktör olmak istiyoruz. İzmir'de 315 bin dönüştürülecek yapı bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi etap etap çalışmalara başladı. Belediyenin Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi için açtığı ihaleyi kazandık. Yeni kurulan markamızla kentsel dönüşümde çok önemli, örnek bir projeye imza atacağız" dedi.

"Can güvenliği önemli" 
Kentsel dönüşümün, önümüzdeki üç-beş yılda sonlandırılacak bir süreç olmadığını, gelecek 30 yıl boyunca sürekli gündemde olacağını ifade eden Sancak, şunları söyledi: "Ülke genelinde 6.5 milyon riskli yapı yerine, yaklaşık 12 milyon yeni ev yapılacak. Bunun yanısıra park, bahçe, havuz, spor salonu gibi sosyal donatı ve çeşitli ihtiyaçları da düşündüğünüzde Türkiye'de yıllarca kentsel dönüşümü konuşacağız." Sancak; yıllar önce inşa edilen binaların, evlerin ve işyerlerinin artık işlevini yitirdiğini vurguladı, "insanlarımızın can güvenliği her şeyden önce geliyor. Bu nedenle kentsel dönüşümde, acil noktaların hızla sonuçlandırılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Örnek olacak yaklaşım 
Mesut Sancak, izmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesine katüarak ilk adımı attıklarını belirtti, ihale sonrasında resmi işlemlerin yapıldığını ve yer tesliminin gerçekleştiğini bildiren Sancak, şöyle devam etti: "Alandaki 43 yapıda bulunan 107 bağımsız bölüm boşaltıldı. Bölgede oturan son vatandaşların da evlerini veya işyerlerini boşaltması ile birlikte önce çevre güvenliğini sağlayacağız. Şantiye merkezimizi kuracağız. Çevre güvenliğinin ardından kentsel dönüşüm için boşaltılan mevcut binaların yıkımına başlayacağız. Sonrasında ise projede öngörülen inşaat çalışmaları yapılacak." Kentsel dönüşümde de önemli bir aktör olmak istediklerini kaydeden Sancak, özellikle ilk projede ticari hedefi küçültüp, kente katkı getirebilmek amacıyla kentsel dönüşümde örnek olacak bir yaklaşım sergileyeceklerini ifade etti.

Uzundere çekim merkezi yapılacak 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Karabağlar Uzundere Mahallesi'nde 280 konut ve 33 işyerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi için yaptığı ihaleyi, tek teklifi veren Folkart Yapı kazandı. Bu kapsamda, zemin+yedi katlı dokuz blok olarak binalar inşa edilecek. 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm ihalesinin şartnamesine göre, hak sahiplerine verilmek üzere Büyükşehir Belediyesi 139 konut ve 9 işyerini alacak. Folkart ise 141 konut ve 24 işyerinin sahibi olacak. inşaatlar 600 günde tamamlanacak. Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı tamamlandıktan sonra bölge; ticaret, ofis ve otel kompleksinin yanısıra gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol ve futbol sahaları ile tenis kortunu içeren spor ve eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal-kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları ve yeşil alanlardan oluşan bir çekim merkezi haline gelecek. 

MESUT SANCAK: İZMİR DÜNYA KENTİ OLACAK
İzmir'in geleceğini değerlendirirken, konuya bir bütün olarak baktığını vurgulayan Mesut Sancak, şunları söyledi: "İzmir'in çok parlak bir geleceği olduğunu, şehrin önümüzdeki yıllarda kendi güzellikleriyle bütünleşerek tüm dünyanın ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Bu ilgi, İzmir'in parlak rotasını önümüzdeki dönem yeni yollarla ve fırsatlarla buluşturacak. Özellikle yapımları süren İstanbul-İzmir Otoyolu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi, İzmir'den Antalya'ya kesintisiz ulaşımı sağlayacak Aydın-Denizli-Antalya Otoyol Projesi, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi ve benzeri tüm yatırımlar, İzmir'i yakın gelecekte Türkiye'nin en özel şehri haline getirecektir.

Projeler değer katacak" 
Mesut Sancak, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü 'yüzülebilir temiz körfez' yaratmaya yönelik 'Büyük Körfez Projesi', kenti kıyılarıyla ele alıp bir bütün olarak tasarlayan 'Izmirdeniz Projesi', izmir'in kalbinde 'daha çok yeşil, daha az beton' anlayışı ile yürütülen 'Yeni Kültürpark Projesi' ve belediyenin benzeri çalışmaları İzmir'e çok büyük değer katacak" diye konuştu.

Posta Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181