'12 bin üyemizle kentsel dönüşüme hazırız!'
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kentsel dönüşümün zorlu bir süreç olduğuna dikkat çekti, "Bu kadar kötü kullanılan İzmirimizde kentsel dönüşüm kaçınılmaz. Aksi halde bizden sonraki nesiller de çirkinlikler içinde yaşamaya devam edecekler. Yaklaşık 12 bin inşaat üyemiz ile birlikte kentsel dönüşüme katkı koymak istiyoruz. Odamızın amacı, İzmir inşaat sektörünün dahil olduğu bir oluşumla, nitelikli, çağdaş, güvenilir, kent kimliğine sahip yaşam mekânları yaratmak" dedi.

'6 alan var'
İzmir Ticaret Odası ile Garanti Mortgage ortaklığında "Kentsel Dönüşüm ve Finansman Modelleri" konulu seminer düzenlendi. İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Garanti Mortgage Genel Mükdürü Murat  Atay, Garanti İMortgage Genel Müdür  Yardımcısı Kerem Orbay, Avukat Prof. Dr. Gürsel Öngören, Garanti Bankası yöneticileri ve İzmir Ticaret Odası inşaat meslek grubu üyeleri katıldı. 

Kentsel dönüşümün zorlu bir süreç olduğunu söyleyen Demirtaş, "Hükümetimiz 2012 yılında radikal bir karar alarak 6306 Sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'u yürürlüğe koydu. Ben önce inanamadım. Bir politikacı için zor bir karardı. 6306 Sayılı Kanun'un yürürlüğe girmesinin ardından Bakanlar Kurulu kararıyla 49 ilde 155 'riskli alan' ilan edildi. İlan edilen yerler arasında İzmir'in Karabağlar, Menemen, Narlıdere, Karşıyaka, Kemalpaşa, Buca ilçeleri var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Karabağlar'da 540 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm projesi var. Büyükşehir Belediyesi'nin 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 73. maddesi ile yürüttüğü 6 kentsel dönüşüm alanı var" dedi.

Milliyet Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181