Çiğli Güzeltepe kentsel dönüşümünde hak sahiplerinin yüzünü güldüren düzenleme!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki hak sahipleriyle buluştu. Hak sahiplerinin talebi üzerine yapılan düzenlemeyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk defa 30 dönümlük arazisini projeye bedelsiz dahil etti. Başkan Tunç Soyer ise ekonomik krize rağmen kentsel dönüşümde kararlılık mesajı verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde yüz uzlaşı ve yerinde dönüşüm ilkesiyle Çiğli’nin Güzeltepe Mahallesi’nde yapmayı planladığı kentsel dönüşüm projesinde, talepler üzerine yenilenen proje hak sahiplerine sunuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesi ve garantörlüğüyle yürütülen dönüşüm projesinde yurttaşların talepleri doğrultusunda yapılan değişiklikleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıkladı. Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Projesi İletişim ve Tanıtım Merkezi’ndeki toplantıya Başkan Soyer’in yanı sıra Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin ve hak sahipleri katıldı.
 
“Sizin içinize sinsin diye bu değişiklikler yapıldı”
Başkan Soyer toplantıda “Burada gördüğünüz çalışmada özet itibariyle sizlerin önerileriyle, sizlerin talepleriyle ve sizin içinize sinsin diye bu değişiklikler yapıldı. Bir kere öncelikle binaların konumlandırılması değiştirildi. Eğime göre, vadinin konumuna göre ve manzaraya göre değişti. İkincisi, vaziyet planında bloklarda 7 daire vardı, bu sizlerden gelen talepler doğrultusunda 4’e indirildi ve metrekareler biraz daha büyütüldü. Ev içindeki mutfaklar da açık mutfak olmaktan çıktı. Kısacası yapılan tüm çalışmalar sizin istekleriniz doğrultusunda yeniden yapıldı” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Ayşe Arzu Özçelik projedeki değişikliklerle ilgili hak sahiplerini bilgilendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181