Ege Koop 'İzmir için birlikte dönüşüme varız' dedi!
İzmir'in kentsel dönüşüm projelerine destek vermek istediklerini belirten Ege-Koop Başkanı Aslan, ihale şartnamesinin kooperatiflere uygun hale getirilmesini istedi

İzmir Büyükşehir Belediyesinin uyguladığı "uzlaşmalı dönüşüm" modelini yıllardır önerdiklerini vurgulayan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ancak ihale şartnamesinin kooperatiflere uygun hale getirilmesini istedi.

Başkan Hüseyin Aslan, müteahhitlere de "Bu fırsat iyi değerlendirilmeli. Gelin güçbirliği yapalım. İhaleye girelim. Modern kentsel dönüşümün destanını yazalım" çağrısını yaptı.

BİZ HAZIRIZ
"İzmirli müteahhitler Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu bu imkandan yararlanmak istiyorsa biz her zaman işbirliğine ve güç birliğine hazırız" diyen Aslan, belediyenin benimsediği dönüşüm modeline tam desteğini yinelerken, önemli bir konuya da dikkat çekti. Büyükşehir'in kentsel dönüşüm modelinin Ege-Koop'un yıllardır önerdiği "uzlaşmalı dönüşüm modeli" ile aynı olduğunu vurgulayan Aslan, ancak ihale şartnamesinde kooperatiflerin katılımı noktasında kısıtlayıcı hükümler bulunduğunu dile getirdi.

Aslan, ihale şartnamesinin, özellikle teminat mektubu gibi kısımlarının kooperatifler için yeniden düzen5J il lenmesini istedi. Büyükşehir Belediyesi Ege-Koop'un resmi kurucusu olduğunun altını çizen Aslan, "Çünkü Ege-Koop inşaat şirketi değildir. Tıpkı herhangi bir bölgede kat karşılığı anlaşılıyor gibi biz de Büyükşehir Belediyesine kat karşılığı Belediye'nin istediği projede sonuna kadar varız. İzmir'de kat karşılığı oranları çok yüksek, boş arsa sınırlı. Torbalı'da yüzde 50, Harmandalı'da yüzde 50-55, Menemen'de yüzde 50, oysa; Büyükşehirin sunduğu yerler İzmir'in merkezinde deniz manzaralı, fuar alanı bölgesinde yüzde 48-50 kat karşılığı tek muhatap Büyük Şehir Belediyesi projeleri hazır. İzmir müteahhitler halen niye mesefeli' dedi.

ÖNEMLİ BİR FIRSAT
"Kentsel Dönüşüm bazı müteahhitlerin yık-yap, yap-sat ve çantacıların rantı haline dönüştü" diyen Aslan, bu projeye ellerini değil gövdelerini koymaya hazır olduklarını belirtirken, cesur müteahhitler aradığını söyledi. Müteahhitlere, "Bu fırsat iyi değerlendirilmeli. Güçbirliği yapalım" dedi.

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181