Ege'nin İncisi'ne Uzundere çağrısı!
Nasır, inşaat projesinin İzmirli bir firmaya verilmesini istedi. Hazırlanan planlar sonrası toplam 32 hektarlık alanda gerçekleşecek proje için ihale süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onay aldı.

Tercihimiz İzmirli bir firma
Toplam 6 etaptan oluşan, yıkımı yapılan 497 yapı ve bin 172 birimin yerine toplam 157 bin metrekare alanda inşaat gerçekleşeceği kaydedildi. Kapalı zarf usulü ile gerçekleşecek ihale için tarih belli olmazken İzmir Müteahhittiler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, Büyükşehir'e çağrı yaptı. İzmir'de konsorsiyuma gerek olmadan işi tek başına yapabilecek firmalar olduğunu söyleyen Nasır, "İzmir'de bu işi tek başına yapabilecek şirketler var. Bizim önceliğimiz ihalenin İzmirli bir şirkete verilmesi. Bu yatırımın İzmir'in kendi içinde değerlendirilmesi önemli. Büyükşehir Belediyesi de tercihini İzmirli bir firmadan yana yapmalı" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığın bütçesi görüşülürken İzmir'le ilgili konulara da değindi.

Büyükşehir Cennetçeşme'yi isterse değerlendiririz.
İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm alanı olan 540 hektarlık Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'dan önemli bir açıklama geldi. Sarı, alanın 6306 sayılı kanun kapsamında riskli alan ilan edildiğini belirtti. Alanın bütüncül planlamasının Bakanlık tarafından yürütüldüğünü ifade eden Sarı, riskli alan ilanı sonrası Büyükşehir Belediyesi'nin bu bölgeyle ilgili yetki talebinin bulunmadığını ifade etti. San, Büyükşehir'in böyle bir talebi olması halinde konuyu tekrar değerlendirebileceklerini ifade etti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçesi görüşülürken İzmir'le ilgili konulara da değinen San, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin teklif ettiği 7 alan için Bakanlar Kurulu kararlarının alındığını hatırlattı. Cennetçeşme'd e kentsel dönüşüm yetkisi Bakanlar Kurulu'nun "riskli alan" ilanından sonra Bakanlığa geçmişti. Bakanlık 540 hektarlık alanın 108 hektarlık ilk etabının imar planları onaylamıştı. 

Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181