Hüseyin Aslan, "Deprem değil çürük binalar öldürür"
Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, "Kentsel dönüşüm acil yapılmalı. Çünkü deprem değil çürük binalar öldürür" dedi.

Kentsel dönüşüm hakkında bilgiler veren Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, sağlıklı binaların hızla artması gerektiğini belirtti Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Kemal Aktuğlu, Hüseyin Aslan'a verdiği bilgiler için teşekkür etti. Alsancak Rotary Kulübü'nün düzenlediği toplantıya konuk olan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm kavramı, İzmir'deki kentsel dönüşüm uygulamaları ve İzmir'in deprem riski ile Ege-Koopün bu konudaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aslan, "Kentsel dönüşümü bir an önce tamamlamalıyız. Çünkü insanları öldüren deprem değil çürük ve kalitesiz binalardır" dedi.

GÖREVE HAZIRIZ
Kentleşme konusunda kentsel dönüşüm konusunda her türlü operasyonu yapmak üzere göreve hazır olduklarını hükümet yetkililerine ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına bildirdiklerini belirten Aslan, "Ancak, ne var ki; bu konuda ilgili kuruluşlardan herhangi bir görev çağrısı ve yardım ala madik" dedi. Türkiye'nin ve İzmir'in deprem kuşağına ilişkin harita üzerinde de katılımcılara bilgi veren Aslan, İzmir'in ve Ege'nin Güney Anadolu deprem fay hattı üzerinde olduğunu ve bu nedenle de sık aralıklarla sürekli deprem sarsıntısıyla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

RANT SAĞLANMAMALI
İzmir'de Kentsel Dönüşümün karınca hızıyla sürdürdüğünü belirten Aslan; Alsancak Rotary Kulübü üyelerinden gelen soru üzerine; "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesine yasal olarak tanınan yetkiler her iki kurum tarafından da amacına uygun kullanılmamaktadır. Ayrıca; kentsel dönüşüm herhangi bir binayı yıkmak yerine yenisini yapmak değildir. Kentsel Dönüşüm; hiçbir zaman rantsal dönüşüme çevrilmemelidir. Oluşabilecek değer artışı da hakça paylaşılmalıdır."

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181