İzmir Cumhuriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde, heyelan tehlikesi nedeniyle 'Riskli Alan' ilan edilen 26 bin metrekarelik alan için kentsel dönüşüm projesi hazırladı 152 bağımsız birimde, yaklaşık 500 kişinin yaşadığı bölge için modern konutlar, yeşil alanlar, park ve otoparklar tasarlandı. Proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayından sonra uygulamaya geçecek. Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nde, eski taş ocağının bulunduğu bölgede, birkaç yıl önce, aşırı yağışlara bağlı olarak heyelan ve kaya düşmesi yaşandı. Yaklaşık 26 bin metrekarelik alanda yaşayan 500 vatandaş için geçici ve kalıcı çözümler üretildi. Alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Riskli Alan ilan edildi ve planlama yetkisi Karşıyaka Belediyesi'ne verildi. Arazinin jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmalarını tamamlayan belediye, Cumhuriyet Mahallesinin çehresini değiştirecek bir kentsel dönüşüm projesi hazırladı. Proje kapsamında: hazırlanan imar planları ve proje Çevre ve Şehirciük Bakanlığının onayıyla birlikte uygulamaya geçecek.

ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Değer tespiti ve uzlaşı aşamalarının ardından dönüşüm alanında, tehlike arz eden 102 bina yıkılacak. Heyelan ve kaya düşme tehlikesi olan bölgede; 250 yeni modern konut inşa edilecek. Arazi üzerinde 11 bin 400 metrekare yeşil alan ve parklar oluşturulacak. Bin metrekare ise otopark için ayrılacak. Proje; dar sokaklarda, eski ve yıpranmış konutlarda, heyelan tehlikesiyle boğuşan Cumhuriyet Mahalle si'nin çehresini değiştirecek ve diğer bölgeler için örnek teşkil edecek.

Karşıyakalılar'ın daha modern ve sağlıklı konutlarda yaşaması için her bölgede dönüşüm çalışmaları yürüttüklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Cumhuriyet Mahallemiz'de heyelan ve kaya düşme tehlikesi nedeniyle zorluk yaşayan bu bölgeyi baştan yaratacağız. Geçici ve kalıcı önlemlerimizi daha önceden aldık ancak çağdaş yaşam ortamları ve yeşil alanlar yaratmak için örnek bir proje hazırladık. O bölgede yaşayan vatandaşlarımızı da sürece katarak, sorunsuz bir dönüşüme imza atmayı planlıyoruz. Karşıyakalılar, daha modern konutlarda ve sağlıklı yaşam alanlarında hayatlarını sürdürmeyi sonuna kadar hak ediyor. Biz de bunun için hizmet ediyoruz" dedi.

Habertürk Egeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
5 yıl önce

Nasibe izmir karşıyaka cumhuriyet mahlesi belediye konutları kentsel dönüşümü ne zaman olacak

Avatar
5 yıl önce

Nasibe izmir karşıyaka cumhuriyet mahlesi belediye konutları kentsel dönüşümü ne zaman olacak kaç kat olacak imar durumu belli oldumu

banner182

banner181