İzmir Ege Mahallesi dönüşümünde uzlaşma oranı yüzde 70!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin en önemli yerlerinden biri olan Ege mahallesine dair geliştirdiği dönüşüm projesi için henüz vatandaşlarımı tamamım ikna edebilmiş değil. Ancak mahalle sakinlerinin büyük çoğunluğu dönüşüme açık destek veriyor. Toplam 7 hektarlık alanda hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili uzlaşma çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin önceki yıl başlattığı Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ne dair görüşlerini açıklayan Roman kanaat önderleri, bu projenin hayat bulması halinde (/.mirdeki Roman vatandaşların yaşadığı mahallenin, Türkiye'ye örnek mahalle olacağını düşünüyor.

SULUKULE GİBİ OLMAZ 
Kentsel dönüşüm ve gelişim alanında 591 yapının ölçümünü tamamlayan ve konutların tapu bilgilerini alarak projeye altlık teşkil edecek veri tabanını oluşturan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl hak sahipleriyle masaya oturmuştu. Vatandaşların yüzde 70'inin kabul ettiği ve uzlaşma tutaklarına imza attığı öğrenilen proje kapsamında değerlendirmeler yapan Konak Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Yenişehir Mahallesi eski Muhtarı Ali Yangır, Ege mahallesi halkına uzlaşma çağrısında bulundu. Projeye destek verdiklerini dile getiren Yangır, bazı hak sahiplerinin endişelerinin hala giderilemediğini vurguladı. Ali Yangır, "Vatandaşların tutumu büyük ölçüde olumlu. Projeye sıcak bakmayan az sayıda kişinin de tedirgin olmasına gerek yok. Yaptığımız görüşmelerde, hem bize hem de muhtarlığa gelen taleplerde son durumu paylaşıyor, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ege mahallesi, asla Sulukule gibi olmayacak. Burada yeni bir dünya yaratılacak. Proje sayesinde halkımız hem kaliteli, rahat yaşam alanlarına kavuşacak hem de istihdam için yeni fırsatların doğacağı, ticari canlılık yaşanacak" dedi.

YAKLAŞIK 250 EV KALDI
Konak Belediyesi Meclis Üyesi Yangır, uzlaşma görüşmelerinin bitmek üzere olduğunu savunarak, şunları söyledi: "Kentsel dönüşümle birlikte yeni kültür merkezi, pazaryeri, düğün salonu, cami, spor salonu, semt merkezi ve yeni işyerleri inşa edilecek. Mahallemizin değeri de katlanarak artacak. Toplam 911 yeni konut inşa edilecek. Yaklaşık 200-250 konut için tapu süreci ve anlaşma aşaması devam ediyor. Onlar da tamam dediği takdirde projenin önünde engel kalmayacak. Yaklaşık 300 kiracı 'da mağdur edilmeden konut sahibi yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun burada rant olmayacağı ve kimsenin mağdur edilmeyeceği ile ilgili sözleri var. Mahallemizi son ziyaretinde herkes uzlaşmadan projeye başlanmayacağını kaydetmişti. Roman halkını en iyi tanıyan ve taleplerimizi en iyi bilen kişi odur. Kendisine ve dürüstlüğüne güveniyoruz. Yıkımların yalanda başlayacağını düşünüyoruz. Seçimden önce bu projenin tamamlanmasını ümit ediyoruz."

Sonuna kadar arkasındayız
"Kentsel dönüşümün hayata geçmesiyle ve belediyenin de desteğiyle birlikte mahallemiz kalkınacak, Roman vatandaşlarımız yıllardır süregelen o kötü talihinden kurtulacak" diyen Meclis Üyesi Ali Yangır projeyle ilgili olarak şunları söyledi: "Geleceğimiz için bu projeyi ısrarla istedik ve belediye taleplerimizi uygulamaya koydu. Sonuna kadar kentsel dönüşümün arkasındayız. Projeyle ilgili tek çekincemiz ve ricamız hak sahiplerine sunulan 31 metrekarelik konut seçeneklerinde iyileştirme yapılması ve herkese eşitlik sağlanmasıdır. Kiracıları da büyük ölçüde memnun eden projede, tapuda işgalci gözükenlerin mağdur edilmemesini rica ediyoruz. Dileğimiz herkesin ev sahibi olması. Bunun için de elinde tapusu olmayan ancak 80-90 yıldır burada oturan ailelere uygun taksitlerle ve uzun vadeyle konut satışı yapılmasını belediyeden özellikle rica ediyoruz."

Umut KARAKOYUN/9 Eylül İzmir Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181