İzmir'in kentsel dönüşüm haritası belli oldu!İşte o bölgeler
İzmir'deki riskli binaların ve kaçak yapıların önüne geçmeyi amaçlayan kentsel dönüşüm faaliyetlerinde her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Özellikle Bayraklı, Uzundere, Ege mahallesi, Ballıkaya ve Örnekköy'de merakla beklenen kentsel dönüşüm çalışmalarına ait hazırladığımız İzmir kentsel dönüşüm haritası haberimiz ile gündemde olan kentsel dönüşüm projelerinin neler olduğunu öğrenebilirsiniz. 

İşte İzmir'in kentsel dönüşüm haritası ve planlanan çalışmalar;

Bayraklı kentsel dönüşüm projesi için gerim sayım başladı...

Bayraklı ilçesi'nde yer alan, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahalleleri'nin büyük bir kısmını kapsayan 600 bin metrekarelik bölgedeki çalışmalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen mevcut durum tespitiyle başladı. Anket uygulamaları ve derneklerle yapılan bilgilendirme toplantıları ile halkın beklentileri tespit edildi. Hak sahipliği belirleme çalışmalarının ardından kentsel tasarım ve mimari projelerin de tamamlanmasıyla hak sahipleri ile görüşmelere başlandı.


Uzundere kentsel dönüşüm projesi için vatandaşlarla görüşmeler sürüyor
Karabağlar ilçesi'nde yer alan, Uzundere ve Yurdoğlu Mahalleleri'nin büyük bir kısmını kapsayan 320 bin metrekarelik bölgedeki çalışmalar, mevcut durum tespitiyle başladı. Hak sahipleriyle yapılan bilgilendirme toplantıları ile vatandaşların beklentileri tespit edildi. Hak sahipliği belirleme çalışmalarının ardından kentsel tasarım ve mimari projelerin de tamamlanmasıyla hak sahipleri ile görüşmelere başlandı.


Ege Mahallesi kentsel dönüşüm projesi bölgenin yıldızı olacak
Konak ilçesi'nde yer alan, 70 bin metrekarelik bölgedeki çalışmalar, mevcut durum tespitiyle başladı. Hak sahipliği belirleme çalışmalarının ardından vatandaşlar ve danışma kurulu ile yapılan toplantılarla çalışmalara yön verildi. Kentsel tasarım ve mimari projelerin de tamamlanmasıyla hak sahipleri ile görüşmelere başlandı. Görüşmeler Ege Mahallesi İletişim ve Tanıtım Merkezi'nde devam ediyor.


Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesi'nde hak sahipleri tespit ediliyor
Konak ilçesi'nde yer alan, 480 bin metrekarelik bölgedeki çalışmalar, mevcut durum tespitiyle başladı. Hak sahipliği belirleme çalışmaları ile kentsel tasarım ve mimari proje çalışmaları devam ediyor.


Örnekköy kentsel dönüşüm projesi Türkiye'ye örnek olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince sınırları belirlenen alan; 5393 sayılı Belediye Kanununun 5998 Sayılı Kanun ile değişik 73. Maddesi kapsamında, Bakanlar Kurulu'nun 10.09.2012 tarih ve 2012/3705 sayılı kararının 10.10.2012 tarih ve 28437 sayılı Resmi Gazetede yayımlanması ile "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" olarak ilan edilmiştir.

Karşıyaka İlçesinin kuzeyinde yer alan 18 ha büyüklüğündeki proje alanı; Yeni Girne Caddesinin batısında, Çevre Yolunun güneyinde, Anadolu Caddesinin Kuzeyinde ve Cumhuriyet Mahallesinin batısında yer almaktadır. Mevcut durum tespiti ve hak sahipliklerinin belirlenmesi ile başlayan kentsel dönüşüm projemizin tanıtımı, kentsel tasarım ve mimari projelerin de tamamlanmasının ardından, 17 Haziran 2015 tarihinde Deniz Baykal Kültür Merkezinde gerçekleştirilmiştir.


Aktepe-Emrez için kentsel dönüşüm kaçınılmaz
Gaziemir ilçesi'nde yer alan, 1 milyon 220 bin metrekarelik bölgedeki çalışmalar, mevcut durum tespitiyle başladı. Hak sahipleriyle yapılan bilgilendirme toplantıları ile vatandaşların beklentileri tespit edildi. Hak sahipliği belirleme çalışmaları ile kentsel tasarım ve mimari proje çalışmaları devam ediyor. Hak sahipleri Aktepe-Emrez İletişim ve Tanıtım Merkezi'nde bilgilendiriliyor.


Haberimizde yer alan İzmir kentsel dönüşüm projeleri ve İzmir kentsel dönüşüm bölgeleri ile ilgili çalışmalarımızı "İzmir kentsel dönüşüm projeleri" sayfamızdan takip edebilirsiniz.


İZMİR'DEKİ SON DAKİKA KENTSEL DÖNÜŞÜM HABERLERİ İÇİN BİZİ TWİTTER'DA TAKİP ETMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!


Ayfer Erdoğan / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Karakaya 8 yıl önce

Chp den hiç bir bok olmaz izmir diğer illerin yanında köy gibi oldu chp zihniyeti yüzünden anca kaldırım taşlarını bir yerden söküp baskayere takmaktan başka birşey yaptıkları yok

Misafir Avatar
serap 8 yıl önce @Mehmet Karakaya

izmire yardım yağmurla yağmıyor . bazıları gibi borçları nı birileri ödemiyor tabi

Beğenmedim! (46)
Avatar
mert 8 yıl önce

Böyle kentsel dönüşüm olmaz!!!Tek katlı eski evlerin yerine 5 katlı apartman yapıyolar.Yollar aynı gene dar.Değişen bişey yok.Bu nasıl bi mantıktır?Metrekareye düşen insan sayısı artıyor doğal olarak araba sayısıda.Kentsel dönüşümü eskiyi yıkıp yerine apartman yapmak olarak bakarsaK 3-5 sene içinde bu şehir yaşanmaz hale gelir.

Avatar
Salla gitsin 8 yıl önce

Siz anca kaldırım taşı söküp takarsiniz

Avatar
Kamil çelik 8 yıl önce

Kaldırimdan başka birşey yapilmaz izmirde

Avatar
mst 8 yıl önce

Gültepe hetzamankI gibi paçavra gibi yine kenara atıldı yazıklar olsun bu chp ziyniyeyine

Avatar
boi 8 yıl önce

yine gültepe es geçilmiş yazıklar olsun

Avatar
özyaşar akkaya 8 yıl önce

cumaovasından torbalıya 4,metro durağını 8,yılda yapan chp. bu kenntsel dönüşümünü 8,asırda anca tamamlar.:)

Misafir Avatar
poyraz 8 yıl önce @özyaşar akkaya

altındag metrosunu ulastırma bakanlıgı kac asırda yapacak onuda yazda ögrenelim.

Beğenmedim! (17)
Misafir Avatar
İzmir 8 yıl önce @özyaşar akkaya

İzbanı hükümet ile ortak yaptı belediye, suçun yarısı da hükümette. Ülkemiz çok çok kötü durumda, 81 il berbat durumda, düzen, estetik, güvenlik yok şehirlerde.

Beğenmedim! (33)
Avatar
bekir 8 yıl önce

Is sahası olmayan büyük bir köyde 500000tl den başlayan fiyatlarla peşkeş çektiğiniz müteahhitler e sattırirsiniz artık Camdibi nde olduğu gibi elin oğlu istanbuldan gelir parayı basar alır buradakilerde ancak bakmakla yetinir.

Misafir Avatar
poyraz 8 yıl önce @bekir

deli bekir köyden ben olsam göc ederdim.

Beğenmedim! (5)

banner182

banner181