İzmir Karşıyaka-Örnekköy kentsel dönüşüm projesi ihaleye çıkıyor!
Karşıyaka-Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nde, Büyükşehir uzlaşma görüşmelerini tamamladı, ÇED'e başvurdu, ihale kararı alıp hazırlığa başladı.

3 BİN 500 KONUT
Karşıyaka'da yaklaşık 3 bin 500 konutu kapsayan kentsel dönüşüm için ÇED işlemlerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleye çıkma kararı aldı. Kentsel dönüşümde Uzundere ve Ege Mahallesi'nin ardından üçüncü durak olacak Örnekköy'de hayata geçirilecek ve toplam 3 bin 520 konut ile 338 adet işyerini kapsayan dönüşüm çalışmaları önümüzdeki günlerde resmen başlayacak.

YERİNDE DÖNÜŞÜM
Örnekköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanında "yerinde dönüşüm" ilkesiyle depreme dayanıklı yeni konutlar inşa edilecek. Proje kapsamında öncelikle 18 hektarlık arazide 705 yapı yıkılacak. Toplam 452 bin metrekare konut alanı için ayrılırken, 15 bin metrekaresine eğitim tesisi, 23 bin 850 metrekareye spor ve oyun alanları, 14 bin metrekarelik kısmına da pazaryeri, sosyal tesisler, inşa edilecek.

Örnekköy dönüşümü için her şey tamam
Karşıyaka'daki kentsel dönüşüm projesinde son viraja girildi. Büyükşehir, uzlaşma görüşmelerini bitirdi, ÇED başvurusunu yaptı, ihale kararını aldı, hazırlıklara başladı.

Karşıyaka'da yaklaşık 3 bin 500 konutu kapsayan kentsel dönüşüm için ÇED işlemlerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleye çıkma kararı aldı. Kentsel dönüşümde Uzundere ve Ege Mahallesi'nin ardından üçüncü durak olacak Örnekköy'de hayata geçirilecek ve toplam 3 bin 520 konut ile 338 adet işyerini kapsayan dönüşüm çalışmaları önümüzdeki günlerde resmen yola çıkacak. Uzlaşma görüşmeleri büyük ölçüde tamamlanan ve yöre sakinlerinden onay gelen kentsel dönüşüm çalışması için önümüzdeki belediye meclis i toplantısında son bürokratik aşama da tamamlanacak.

Yaklaşık 760 milyon lira harcayarak Örnekköy'de inşa edilecek yeni konutlar için İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden vize isteyen Büyükşehir Belediyesi, alınacak Belediye Meclisi kararının ardından projenin yapımı amacıyla ihaleye çıkarak temelini atacak.

Karşıyaka'da dönüşüm alanı ilan edilen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışması yapılacak Örnekköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı'nda "yerinde dönüşüm" ilkesiyle depreme dayanıklı yeni konutlar inşa edilecek.

Proje kapsamında öncelikle 18 hektarlık arazide 705 yapı yıkılacak. Etap etap ilerlemesi beklenen kentsel dönüşümde, bölgenin sosyal ve ekonomik alandaki eksikleri de büyük ölçüde giderilecek. Kentsel dönüşüm projesinde toplam 452 bin metrekare konut alanı için ayrılırken, 15 bin metrekaresine eğitim tesisi, 23 bin 850 metrekareye spor ve oyun alanları, 14 bin metrekarelik kısmına da pazaryeri, sosyal tesisler, yer altı otoparkları, rekreasyon alanı ve parklar ile birlikte yeni bir meydan inşa edilecek. 

Kentsel dönüşümle birlikte 1390'ı 3 + 1 olmak üzere, bin 715 adet 2+1, 415 adet 1 + 1 tipinde, 60 metrekare ile 123 metrekare arası büyüklüğe sahip daireler inşa edilecek. Yapılan konutların tamamında yer altı otoparkına yer verilecek ve konutlar 8 kat ile 20 kat arasında bloklar olarak inşa edilecek. Tamamı 4 yıl sürmesi beklenen projede anahtar teslimleri de etap etap yapılacak.

Erman Şentürk / Ege Telgraf Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181