İzmir kentsel dönüşüm Karabağlar!
Toplam 110 hektarlık kentsel dönüşüm alanına sahip olan İzmir kentsel dönüşüm Karabağlar detaylarını sizler için araştırdık.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı geçici yetkiyle Karabağlar Belediyesi tarafından çalışmaların sürdürüldüğü İzmir kentsel dönüşüm Karabağlar projesi Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahallelerini kapsıyor.

Bölgede yapılacak olan çalışmalar sonucu insanların başka yere göç etmeden aynı yerde yaşayacağı İzmir kentsel dönüşüm Karabağlar projesi ile bölgede mobilya merkezlerinin oluşturulacak. Ayrıca kentsel dönüşüm kapsamında ticaretin, otellerin ve yeni konut alanlarının bir arada bulunacağı bir planlama yapılacak.

Bölgeye ilişkin planlamanın tamamlanmasından sonra yapılacak plan meclise sunulduktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına gönderilecek. Tüm bu imar planı çalışmalarının 1 yıl gibi kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.  

Ayrıca Karabağlar bölgesinde hayata geçirilecek olan bir diğer proje olan Uzundere kentsel dönüşüm 3. etap ihalesi 4 Ekim'de yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki tapunun İzmir İli, Karabağlar İlçesi, Uzundere Mahallesi 3. Etap 11187 Ada 1,2,3,4,5,6,7 Parseller - 11198 Ada 1,2,3,4,5,6,7 Parseller ve 1117 Parsel numarada kayıtlı taşınmaz üzerinde Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapımı İşi ihalesi yapılacak.

Karabağlar Belediyesi tarafından Peker ve İhsan Alyanak Mahallelerini kapsayan imar revizyon çalışmaları yapılıyor. Bölgenin imara açılabilmesi için gerekli olan jeolojik etütler İzmir Büyük Şehir Belediyesi tarafından tamamlandı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylandı.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181