Başkan Aziz Kocaoğlu, inşaatçılara 21 Aralık'ta ihalesi yapılacak kentsel dönüşümde İzmir modelini anlattı, birleşip kazanma çağrısında bulundu.

Başkan Kocaoğlu, İzmir'in 2050 yılında nüfusunun 8 milyona yaklaşacağını ve toprak sıkıntısı çekilen kent merkezinde dönüşüm alanlarının bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

Dönüşümde İzmir modeli 
İnşaat sektörünün önde gelen isimlerine, 21 Aralık'ta ihalesi yapılacak İzmir'deki kentsel dönüşüm projeleri tanıtıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleri, inşaat sektörünün önde gelen isimlerine tanıtıldı. Toplantıda Uzundere, Ege Mahallesi, Gaziemir Aktepe-Emrez, Bayraklı, Örnekköy, Ballıkuyu ve Güzeltepe'de yapılan çalışmalar anlatıldı. 21 Aralık'ta çıkılacak Uzundere 2. Etap ve Ege Mahallesi 1. Etap ihaleleri öncesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inşaat sektörünün öncü isimlerine ihalelere "birleşerek katılma" çağrısında bulundu. Başkan Kocaoğlu, "İnşaat sektöründe oyuncu olan, bu sektörden ekmeğini kazanan arkadaşlarımın aktif olmalarını öneririm. Biz ada ada ihaleye çıkıyoruz. Buradaki amaç, çok sayıda müttehittin ihaleye girmesi. Bölünebilecek kadar küçük adalara bölüyor, öyle ihaleye çıkıyoruz. Siz de birleşin ve riski de, kazancı da paylaşın" dedi.

ULVİ BİR GÖREV
Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim kentsel dönüşümdebeklediğimiz tek şey var; hemşehrilerimizi sağlıksız, depreme dayanıksız yapılardan çıkartıp sağlıklı konutlara götürmek, ortamını ve kenti güzelleştirmek.. Başka hiç bir beklentimiz, başka hiç bir kazancımız yoktur. Bundan ulvi bir görev olamaz. O yüzden yaptığımız projelerde ne kalıyorsa, orada yaşayan insanlarımıza veriyoruz."

TAM BİR FIRSAT
İzmir'in 2050 yılında nüfusunun 8 milyona yaklaşacağını ve bu nüfusa sağlıklı konut üretilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir'in topografyasına da dikkat çekerek kentsel dönüşüm alanlarının bu iş için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı "İzmir kent merkezinde bu nüfusa konut üretilecek, dönüşüm alanlarının dışında başka arazi yok. İzmir'de toprak sıkıntısı var. Dönüşüm bölgeleri şu anda daha düşük değerde. Buraya girecek arkadaşların uzun dönemli düşünmesi gerekir. Birinci etaplar bittiğinde, ikinci etaptan itibaren mutlaka konutlar değerini bulacak. Yerin yaşanabilir olması ve değerin artmasıyla yüklenicinin kazancı da giderek artacak. Bugün Alsancak, Karşıyaka, Bornova, Güzelyalı ve Yeşilyurt gibi sıkışık alanlarda oturan arkadaşlar, sosyal alanı yüksek bu yerlere taşınacak; bu da kısa zamanda gerçekleşecek. O yüzden inşaat sektöründe oyuncu olan, bu sektörden ekmeğini kazanan arkadaşlarımın kentsel dönüşüm projelerimizde aktif olmalarını öneririm." diye konuştu.

Ege Telgraf