İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümde Uzundere ve Ege Mahallesi'nin ardından rotayı Karşıyaka ilçesine çevirdi. Örnekköy'de hayata geçirilecek ve toplam 3 bin 520 konut ile 338 adet işyerini kapsayan dönüşüm çalışmalarına start verildi. Uzlaşma görüşmeleri süren ve yöre halkı tarafından da geçer not alan kentsel dönüşüm çalışması için bürokratik süreç başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 760 milyon lira harcayarak Örnekköy'de inşa edeceği konutlar için İzmir Valiliği'nden ön onay çıktı.

ÇED SÜRECİ BAŞLADI
Karşıyaka'da dönüşüm alanı ilan edilen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışması yapılacak Örnekköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı için öncelikle Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) vizesi alınacak. Valilik tarafından ön onayı alan proje, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde yapılacak nihai değerlendirmenin ardından yola çıkacak. Bürokratik süreç tamamlandığında ihaleye çıkılarak projenin temeli atılacak ve depreme dayanıklı konutların inşaatına başlanacak.

S0SY0-EK0N0MİK DEVRİM
Örnekköy'de "Yerinde dönüşüm" ilkesiyle hayata geçirilecek proje kapsamında öncelikle 18 hektarlık arazide 705 yapının yıkımı gerçekleştirilecek. Etap etap ilerlemesi beklenen kentsel dönüşümde, bölgenin sosyal ve ekonomik alandaki eksikleri de büyük ölçüde giderilecek. Kentsel dönüşümprojesinde toplam 452 bin metrekare konut alanları için ayrılırken, 15 bin metrekaresine eğitim tesisi, 23 bin 850 metrekareye spor ve oyun alanları, 14 bin metrekarelik kısmına da pazaryeri, sosyal tesisler, yeraltı otoparkları, rekreasyon alanı ve parklar ile birlikte yeni bir meydan inşa edilecek.

ETAP ETAP İLERLEYECEK 
Kentsel dönüşümle birlikte bin 390'ı 3 + 1 olmak üzere, bin 715 2+1, 415 adet 1 + 1 tipinde, 60 metrekare ile 123 metrekare arası büyüklüğe sahip daireler inşa edilecek. Yapılan konutların tamamında yer altı otoparkına yer verilecek ve konutlar 8 kat ile 20 kat arasında bloklar olarak inşa edilecek. Tamamı 4 yıl sürmesi beklenen projede anahtar teslimleri de etap etap yapılacak.

Ege Telgraf Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181