Karabağlar'da kentsel dönüşüm detayları netleşti!
Bakan Özhaseki'nin yerinde incelediği Karabağlar'daki kentsel dönüşüm alanıyla ilgili son detaylar belli oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin geçtiğimiz hafta İzmir'e gelerek yerinde inceleme yaptığı Karabağlar'daki kentsel dönüşüm alanının planı askıya çıktı. Egedesonsöz'ün haberine göre, Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim Mahallelerini kapsayan 540 hektarlık riskli alanın, yaklaşık 101.4 hektarlık kısmına ait Uygulama İmar Planı iptal edilerek yeniden hazırlanan ve bakanlık tarafından onaylanan imar planı netleşti. 

Kavşak yapılacak 
Yeni plana göre 104 hektarlık öncelikli planlama çalışmasının yapıldığı alanda kamu mülkiyetine ait (maliye, belediye.TEK, DHMİ ve TEAŞ) toplam 28 kadastro parselinde sadece 14 hektar alan bulunuyor. Alanın geri kalanmdaki tescilli parseller ise özel ve tüzel şahıs mülkiyetinde yer alıyor. Ayrıca plana göre Karayolları Genel Müdürlüğü'nce Uzundere Mahallesi sınırları içinde, İzmir Çevre Yolu üzerinde mevcut altgeçidin bulunduğu noktada bir kavşak düzenleme projesi hazırlandı. Bu :avşak düzenlemesi, çevre yolu üzerinden planlama alanına da [giriş sağlamasıyla önem taşıyor.

Vatandaşlara konut yapılacak
Bakanlığın ilk etaptaki planlama alanında hiçbir konutun bulunmaması işlerin hızlandırılması için önemli olurken riskli alanda yaşayan vatandaşların bir kısmı burada yapılacak konutlara taşınacak. 

Milliyet İzmir Ege

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181