Karabağlar kentsel dönüşüm projesi ile 4 bin 500 konut inşa edilecek!
Başbakan Binali Yıldırım, önceki günkü törende İzmir'deki yapıların yüzde 60'tan fazlasının imarsız, plansız olduğunu belirterek, "Bu çarpık yapılaşmayı İzmir'de tersine döndürecek en önemli projeyi Karabağjar'dan başlatıyoruz. Çünkü Karabağlar İzmir'in en büyük ilçesi. İzmir deprem bölgesi, dolayısıyla herhangi bir depremde, bir afette can ve mal kaybı olmaması için mutlaka bu değişimi, bu dönüşümü yapmamız gerekiyor" diye konuşmuştu. İzmir ve Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün İzmir Karabağlar'da temelini attığı kentsel dönüşüm projesi ilçede heyecan yarattı. Karabağlar'da 1 milyon metrekarelik alanda 20 bin kişinin yaşayacağı 4 bin 500 konutluk kompleks yaşama geçirilecek. Bölgedeki dönüşüm İzmir ve Türkiye'ye örnek olacak. Yeni yaşam merkezinin yüzde 60'ı yeşil alan ve sosyal donatı alanlarına ayrıldı. Karabağlar modeli ilerleyen süreçte hızlı bir şekilde bütün izmir'e yayılacak. Bölgeye 4 bin 500 konut yapılacak. İlk etapta sadece Karabağlar Uzundere'de başlayan proje, daha sonraki süreçlerde İzmir geneline yayılacak. En fazla alan yeşil alanlar, parklar ve bahçelere ayrıldı.

2 YILDA DİTİRİLECEK
101 hektarlık proje 2 yılda tamamlandıktan sonra Karabağlar'daki diğer etaplara geçilecek. Toplam 540 hektarda kentsel dönüşüm yapmayı planlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geri kalan 440 hektarın da ihalesine en kısa sürede başlayacak. Bakanlık, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 hedefleri doğrultusunda Karabağlar'daki 540 hektarın tamamını kentsel dönüşüme tabi tutacak, izmir'in kentleşme açısından en sorunlu bölgesi olan Karabağlar ile birlikte kent genelinde hummalı bir dönüşüm çalışmasına başlanacak. Uzundere'de sadece konutlar ve sosyal donatılar yer almayacak. Bölgenin 34 bin metrekaresi de ticaret alanı olarak belirlendi. Küçük bir ticaret merkezi kimliğinine bürünecek bölgede vatandaşlara yeni iş olanakları da yaratılacak. Öte yandan projenin 20 metrekarelik kısmı yol, otopark ve sosyal ihtiyaçlara ayrıldı. Yaklaşık 50 bin metrekarelik alanda da ilkokul, ortaokul, anaokulu ve lise yapılacak. Özgün mimariyle tasarlanmış 3 de cami inşa edilecek.

Çevreve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan projenin Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu kaydederek, "İzmir'in kentsel dönüşümü Türkiye'ye örnek olacak. Vatandaşlarımız daha sağlıklı ve konforlu binalarda yaşayacak. Bu proje İzmir'e ışık tutacak. Projenin 1. etabı iki yıl içinde hak sahiplerine verilecek. Bakanımız Mehmet Özhaseki projeye önem veriyor. Hedefimiz çarpık kentleşmenin olmadığı bir İzmir. Bunu da 2023'e kadar büyük oranda gerçekleştireceğiz" dedi. 

Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181