Karabağlar Kentsel Dönüşüm projesinde ilk etap başlıyor!
Kentsel dönüşüm projesinin ilk etap çalışmaları çarşamba günü Başbakan Yıldırım'ın katılacağı törenle başlatılacak. İki yıl içinde Karabağlar'da 3 bin konutun yapımı tamamlanacak. 

Hükümetin İzmir için programa aldığı dev yatırımlardan biri daha hayata geçiriliyor. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma bu hafta içinde vurulacak. Çalışmalar, Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılacağı törenle başlayacak. 

İKİ YIL İÇİNDE TESLİM EDİLECEK 
İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, “Karabağlar'daki kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında 3 bin konut planlanıyor. Artık vatandaşımız daha sağlıklı ve konforlu binalarda yaşayacak. Alana 370 bin metrekarelik bir kent park inşa edeceğiz. İçerisinde vatandaşların dinleneceği rekreasyon alanları başta olmak üzere büyük ağaçlandırma sahaları olacak. Projenin birinci etabı altyapısı ile ulaşımıyla iki yıl içinde hak sahiplerine verilecek” diye konuştu. 

2 YIL İÇİNDE TESLİM EDİLECEK 
Varan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Karabağlar'da ilan edilen 540 hektarlık afet riski altındaki alanın ilk etabı olan 101 hektarlık bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanarak yapım aşamasına geldiğini söyledi. Başbakan Yıldırım'ın projenin her aşamasıyla ilgilendiğini aktaran Varan, “Bu proje İzmir'e ışık tutacak. Dolayısıyla diğer bölgelerde de hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacak” ifadelerini kullandı. 

YÜZDE 70 ÇARPIK YAPILAŞMA 
Varan, kentsel dönüşümde temel felsefenin, “insanı yaşat ki, devlet yaşasın” olduğunu, vatandaşın istemediği hiçbir çalışmanın yapılmadığını, bakanlığın stratejisinin de yerinde dönüşüm olduğunu vurgulayarak, projede aidiyet duygusuna bağlı olarak, yörenin izlerini taşıyacağını, geçmişte o bölgede yaşayanların hayatını aynı yerde sürdüreceğini bildirdi. Varan, İzmir'de yüzde 65-70 çarpık yapılaşma ve afetlere dayanıksız konutun bulunduğu söyledi. 

30 YILDIR BEKLENEN DEĞİŞİM 
Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde evi yenilenecek mahalle sakinlerinden Ahmet Bozkurt, projeden memnun olduğunu anlattı. Yaklaşık 30 yıldır buranın ne olacağına dair vatandaşların tereddütleri olduğunu aktaran Bozkurt, “Kentsel dönüşüm alanı olması bizi çok mutlu etti, çok güzel projeler var. Vatandaş açısından güzel bir proje. Eğer dönüşüm olmazsa işte çevredeki gecekonduları görüyorsunuz. Proje için Başbakanımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Çalışmalar başlamadan önce alanın çöplük haline geldiğine işaret eden 67 yaşındaki Turan Aktaş ise “Senelerce İzmir yerinde saydı. Kentin göbeğinde boş bir arazi vardı. Böyle bir proje olduğu için çok mutluyuz. Hükümete çok teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181