Uzundere'de teslim tarihi uzatıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi için yapılan 2 ihaleye kimsenin girmemesi sonrasında mevzuatta değişikliğe gitme kararı aldı. İhale dosyasında 450 gün olarak belirlenen projenin bitirilmesi süresi 600 güne çıkarıldı. Müteahhitlerin en büyük sıkıntılarından olan sorunun aşılması sonrasında bu kez katılım olması bekleniyor.



KATILAN OLMADI 
Türkiye'nin "uzlaşmaya dayalı ve yerinde dönüşüm" anlamında ilk kentsel dönüşümünü hayata geçirmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere projesinin ilk etabmdal8 Mayıs tarihinde ihaleye çıkma kararı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ihale öncesinde İzmirli müteahhitlerle toplanarak "ihaleye girin, projeye sahip çıkın" çağrısına rağmen ilk ihaleye giren olmadı. Mali tekliflerin de 2 Haziran'da alınacağı ihale, katılım olmayınca iptal edildi. Bu gelişmenin üzerine Büyükşehir Belediyesi, yeni bir ihale yapma kararı aldı. Bu kez tarih 16 Haziran olarak belirlendi. Ancak sil baştan yapılan ihaleye de katılım gerçekleşmedi. Projenin ihalesine kimsenin girmemesi sonrasında Büyükşehir, ihalenin proje teslim süresinde değişikliğe gitti. Projenin bitirilmesi süresi olan 450 gün, yani 15 ayın firmalara kısa geldiğini belirleyen Büyükşehir, teslim tarihini daha ileriye aldı. Buna göre yeni ihalede yüklenici firmaya 600 gün, yani 20 ay zaman verilecek.



Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirli müteahhitlere yeni bir çağrıda bulundu. Kocaoğlu, "İşler kötüye gitmiyor. Tam tersi kentsel dönüşüm konusunda çok umulmayan gelişmeler olacak, onu söyleyebilirim. İzmirli müteahhitlere yeniden bir çağrımız var. İnşaat süresi konusunda müteahhitlerin sıkıntısı vardı. Onu da 450 günden 600 güne çıkardık. Bu konuda da bir rahatlama oldu. Umuyorum başarılı bir ihale yaparız ve Türkiye'ye örnek projeyi Uzundere'de hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.



Ali Arda PERK/Habertürk Egeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esra 8 yıl önce

Biran önce acıklanmalı bir suru bina boşu boşuna heba oluyor almayı düşünüyorum ama bu ihale nedeniyle alamıyorum

banner182

banner181