Uzundere kentsel dönüşüm ihalesi ne zaman?
Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birisi olan Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabı için yapım ihalesi 28 Temmuz'da yapılacak.

Karabağlar'da Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerindeki 32 hektarlık alanı kapsayan Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinin ilk ihalesinde firmalar 12 bin 809 metrekare alandaki iki adada 280 konut ve 33 işyeri ile 44 bin 345 metrekare inşaat için teklif verecekler. İhalede 9 bloktan oluşan iki adada büyüklükleri 68 ile 131 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1 olmak üzere farklı konut tipleri bulunuyor. İş yerlerinin büyüklükleri ise 30 metrekare ile 230 metrekare arasında değişiyor. 

Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etap ihalesinin kapalı teklif usulü ve 2 aşamalı olarak yapılması planlanıyor. 28 Temmuz günü tekliflerin alınacağı ihalenin 4 Ağustos'ta da mali tekliflere açılması hedefleniyor.

Kentsel dönüşümün tamamlanmasının ardından bölgede sosyal donatılar da inşa edilecek. Soyal alanlar kapsamında buz pisti ile yüzme havuzunun yanı sıra ticaret, ofis ve otel kompleksi, gençlik merkezi, basketbol, futbol sahaları, tenis kortu içeren spor ve eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları ve yeşil alanlardan oluşacak. Tüm sosyal ve teknik donatı alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yeşil alanlar ve yollar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.
 
Projeye ait 
tüm alt yapı ve üst yapı uygulama projelerinin hazırlanmasını ve alanın inşaat ruhsatı işlemlerini de İzmir Büyükşehir Belediyesi üstleniyor.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181