Uzundere kentsel dönüşümde geçici konutlar için kuralar çekildi!
Uzun hazırlık döneminden sonra ketıl dönüşümünde peşpeşe önemli adımlar atmaya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek olacak "yüzde 100 uzlaşmaya dayalı yerinde dönüşüm" hedefiyle çalışmalarını hızlandırdı. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi için geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen yapım ihalesini Folkart Yapı Sanayi Tic. A.Ş. kazanmıştı. Önümüzdeki süreçte ise firmayla sözleşme imzalanarak yer tesliminin yapılacağı ve alanda dönüşüm amaçlı inşaat çalışmalarına start verileceği bildirildi.

Dönüşümün gerçekleştirileceği 11 bin 183 ada, 5 parsel ve 11 bin 185 ada, 7 parsel üzerinde yasayan vatandaşlar, yeni yapılacak konutları teslim edilinceye kadar yasayacakları Uzundere'deki Büyükşehir Belediyesi'ne ail konutlara yerleşmeye başladı. 120 metrekarelik 56 adet geçici konul için İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere İletişim ve Tanıtını Ofisinde kuralar çekilirken, kentsel dönüşüm alanında tahliye çalışmaları da başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin, kendisine ait bu konutlara taşınmayı tercih etmeyen hak sahiplerine, bağımsız bölümlerini tahliye etmelerinden itibaren kira ödemesi yapacağı açıklandı. Kura çeken vatandaşlardan Abbas Demirlopuz, kentsel dönüşüm çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "20 yıldır burada oturuyorum. Bataklıktan bizi kurtardılar, insan gibi yaşama hakkı veriyorlar bize. Bu projeyi hazırlayan, emeği geçen personele teşekkür ediyorum. İlk imzayı alanlardanım" dedi.

YERİNDE DÖNÜŞÜM
Uzundere Projesi'ne ait tüm alt yapı ve üst yapı uygulama projeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunun iki imar adasında kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak zemin artı 7 katlı 9 blokta, 280 adet konut ve 33 adet işyeri için inşaat ruhsatları alındı. Proje alanındaki hak sahiplerinin tapuları Büyükşehir Belediyesi adına devralınırken, yapılacak 280 yeni konut için geçtiğimiz Nisan ayında noter denetiminde kura çekilmişt'.

Buz pisti ve yüzme havuzu
UZUNDERE Kentsel Dönüşüm Alanı tamamlandıktan sonra bölge ticaret, ofis ve otel kompleksinin yanı sıra gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, futbol sahaları, tenis kortu içeren spor ve eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları ve yeşil alanlardan oluşan bir çekim merkezi haline gelecek. Tüm sosyal ve teknik donatı alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yeşil alan-, lar ve yollar yine İzmir Büyükşehir Be-" lediyesi tarafından yapılacak. .

9 Eylül İzmir Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181