Uzundere'nin ilk etap ihalesi bu ay sonunda!
Mali tekliflerin 4 Ağustos'ta açılacağı ihale, 313 konut ve işyerini kapsıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerindeki 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesi için 'yüzde 100 uzlaşma' sağlayarak yapım ihalesine çıkıyor.

Kapalı teklif usulü ve 2 aşamalı yapılacak ihale için, firmalardan 28 Temmuz günü teklifler alınacak; 4 Ağustos'ta da mali teklifler açılacak. Projeye ait tüm alt yapı ve üst yapı uygulama projeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı ve inşaat ruhsatları alındı. Proje alanındaki hak sahiplerinin tapuları da Büyükşehir Belediyesi adına devralındı. İhale kapsamında firmalar, Uzundere Mahallesi'ndeki toplam 12 bin 809 metrekare alandaki iki adada 280 konut ve 33 işyeri ile 44 bin 345 metrekare inşaat için teklif verecekler. 9 bloktan oluşan iki adada büyüklükleri 68 ile 131 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1 olmak üzere farklı konut tipleri bulunuyor. İş yerlerinin büyüklükleri ise 30 metrekare ile 230 metrekare arasında değişiyor.

Projede buz pisti ile yüzme havuzu da olacak
Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı tamamlandıktan sonra ticaret, ofis ve otel kompleksinin yanı sıra; projesi Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürütülen gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, futbol sahaları, tenis kortu içeren spor ve eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları ve yeşil alanlardan oluşan çekim merkezi haline gelecek. Sosyal ve teknik donatı alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yeşil alanlar ve yollar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181