Uzundere'ye teklif sadece Folkart'tan geldi!
Türkiye'nin "uzlaşmaya dayalı ve yerinde dönüşüm" anlamında ilk kentsel dönüşümünü hayata geçirmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere projesinin ilk etabında 18 Mayıs tarihinde ihaleye çıkma kararı aldı. Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ihale öncesinde İzmirli müteahhitlerle toplanarak "ihaleye girin, projeye sahip çıkın" çağrısına rağmen ilk iki ihaleye giren olmadı.

Büyükşehir Belediyesi, şartnamedeki başlıyoruz yeni düzenlemelerin ardından 3. ihaleyi de dün yaptı. İhalede tek teklif Folkart'tan geldi. Kapalı teklif usulü olarak gerçekleşen, iki ​kademeli olarak yapılacak ihale sürecinin ilk aşamasında dosyasını teslim eden Folkart'ın mali teklifi ise 4 Ağustos tarihinde açılacak. İhaleyi Folkart'ın kazanması durumunda Uzundere'de işbaşı yapılacak ve inşaat başlayacak. İhale kapsamında Folkart, Uzundere Mahallesindeki toplam 12 bin 809 metrekare alandaki iki adada 280 konut ve 33 işyeri yapacak. lesi'ndeki toplam 12 bin 809 metrekare alandaki iki adada 280 konut ve 33 işyeri yapacak. 9 bloktan oluşan iki adada büyüklükleri 68 ile 131 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1 olmak üzere farklı konut tipleri bulunacak. İş yerlerinin büyüklükleri ise 30 metrekare ile 230 metrekare arasında değişecek. İdareye 139 konut, 9 işyeri; yükleniciye de 141 konut ile 24 işyeri kalacak. Proje için tahmin edilen bedel ise 64,5 milyon lira olurken, çalışmalar 600 günde bitirilecek.

Liva Markası ile başlıyoruz
"Folkart güvencesini artık liva markasıyla kentsel dönüşümdebaşlatıyoruz" diyen Folkart Başkanı Mesut Sancak, "Bu alanda da yeniliklere imza atacağız. Bildiğiniz üzere Türkiye'de 6.5 milyon, İzmir'de ise 315 bin dönüştürülecek yapı var. Bu dönüşümde biz de önemli bir aktör olmak istiyoruz. Eğer ihaleyi kazanırsak bu ilk proje mizde kentsel dönüşümde örnek olacak bir yaklaşım sergileyeceğiz. Önümüzdeki süreçte önce izmir, ardından istanbul'da kentsel dönüşüm projelerine odaklanacağız. Ama her zaman söylediğimiz gibi izmir bizim merkez üssümüz" ifadesini kullandı.

Ali Arda Perk / Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181