Uzundere yeni çekim merkezi olacak!
Kent dönüşümünde kararlı adımlarla ilerleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere’de yürüttüğü, Türkiye'ye örnek olacak “yüzde 100 uzlaşmaya dayalı yerinde dönüşüm” projesinde önemli bir virajı daha aldı. Kentsel dönüşüm bölgesi için gerçekleştirilen ilk etap yapım ihalesinin ardından, iki imar adasındaki 43 yapıda bulunan 107 bağımsız bölüm büyük ölçüde boşaltıldı. Dönüşecek bölgede oturan son vatandaşların da evlerini boşaltmasıyla birlikte yıkımların başlayacağı ve hemen ardından da yüklenici firmanın inşaat çalışmalarına start vereceği bildirildi. 
 
Dileyene ev, dileyene kira yardımı
Dönüşümün gerçekleştirileceği ilk etapta hak sahibi olan ve kentsel dönüşüm için tapularını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devreden vatandaşlar, yeni yapılacak konutları teslim edilinceye kadar Büyükşehir Belediyesi’ne ait Uzundere Toplu Konutları’na yerleştirildi. Bu konutlara taşınmayı tercih etmeyen hak sahiplerine ise bağımsız bölümlerini tahliye etmelerinden itibaren kira ödemesi yapılmaya başlandı. 
 
Yeni çekim merkezi
Türkiye’deki kentsel dönüşüm uygulamalarında “milat” olması beklenen Uzundere Projesi’ne ait tüm alt yapı ve üst yapı uygulama projeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunun iki imar adasında kentsel dönüşüm kapsamında zemin artı 7 katlı 9 blokta, 280 adet konut ve 33 adet işyeri yapılacak.

Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı tamamlandıktan sonra bölge ticaret, ofis ve otel kompleksinin yanı sıra gençlik merkezi,  buz pisti,  yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, futbol sahaları, tenis kortu içeren spor ve eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları ve yeşil alanlardan oluşan bir çekim merkezi haline gelecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181