Florya Gayrimenkul İzmir projesine onay geldi!
Projede 42 ve 38 katlı konut kuleleri ile 35 katlı ofis kulesi ve 5 katlı AVM var. Erman Ilıcak'ın sahibi olduğu Rönesans Holding bünyesindeki Florya Gayrimenkul'ün İzmir'in Yeni Kent Merkezi'nde yapılacak 625 milyon 174 bin liralık yatırımına ÇED onayı geldi. 

625 milyonluk Konak Karma Projesi'ne onay
Rönesans Holding bünyesindeki Florya Gayrimenkul'ün İzmir'de 625 milyonluk yatırımına Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) onayı geldi. Raporla, Ankara Caddesi üzerinde, içinde AVM, konut ile ofislerin bulunacağı 3 kule ve 5 katlı AVM'nin önü açıldı

3 KULE YAPILACAK
Konut Kulesi; 38 katlı olması öngörülen konutlar, yüksek nitelikli konut vasfında yapıl acak. 158.30 metre yüksekliğe sahip yapıda toplam 257 adet daire planlanıyor. 42 katlı olarak inşa edilecek diğer konut kulesindeki daireler, yüksek nitelikli konut vasfında yapılacak. 173.10 metre yüksekliğe sahip yapıda toplam 205 adet daire planlanıyor. Ofis Kulesi; tek yapıdan oluşacak. Yapı yüksekliği 159 metre olup, 35 katlı ve yaklaşık 102 adet ofis planlanıyor. Otopark ise 3 katlı olacak.

KARŞIYAKA'YA İKİNCİ OPTİMUM
Göztepe Stadı'nı da Rönesans Holding'e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım firması geçtiğimiz Temmuz ayında 218 milyon 900 bin TL'lik teklif ile kazanmıştı. Firma, 20 bin kişilik stadı 700 günlük çalışmanın ardından Göztepe'ye teslim edecek. Gaziemir Optimum Outlet ile İzmir'e giriş yapan Rönesans Holding, İzmir'deki ikinci Optimum'u da Karşıyaka'da inşa ediyor. Mavişehir'deki Carrefour'un olduğu arsayı satın alan Rönesans, 87 bin metrekarelik alanda Optimum AVM'yi hayata geçirecek.

Toplam 3 kuleden ikisi konutlara ayrılacak. Alışveriş merkezi olarak planlanan kısım 27 metre yüksekliğinde 5 katlı ve 217 ticari birimden oluşacak. 1853 araç kapalı, 237 araç ise açık otoparktan yararlanacak.

Başta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olmak üzere Gaziemir'deki Optimum Alışveriş Merkezi'ni de yapan Rönesans Holding bünyesindeki Florya Gayrimenkul'ün İzmir'de 625 milyon 174 bin liralık yatırıma ÇED onayı geldi. Onayın ardından Yeni Kent Merkezi'nde Ankara Caddesi üzerinde, içinde AVM, konut ile ofislerin bulunacağı 42 ve 38 katlı konut kuleleri ile 35 katlı ofis kulesi ve 66 bin metrekarelik 5 katlı AVM'nin de önü açıldı.

36 AYDA TAMAMLANACAK
Erman Ilıcak'm sahibi olduğu Rönensans Holding'in kuruluşu olan Florya Gayrimenkul tarafından İzmir Konak Karma Projesi'nin nihai raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay aldı. Karşıyaka, Konak ve Bornova ilçelerinin kesiştiği Ankara Caddesi üzerinde Adliye binasının arka tarafında yer alan projenin 36 ayda tamamlanması bekleniyor. İnşaat sırasında 1700 kişi çalışacağı karma projede yaşamın başlamasıyla AVM ile konut bünyesinde yaklaşık 1319, ofislerde ise ortalama 1733 olmak üzere toplamda 3 bin 52 kişinin çalışması öngörülüyor. Projede AVM, ofis ve konutlara gelecek müşteri ve ziyaretçilerle proje alanındaki günlük hareketin 26 bin 157 kişi alacağı tahmin ediliyor.

Habertürk Egeli Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181