Folkart Basmane çukuruna AVM yapmayacak!
İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen Dünya Ticaret Merkezi arsasını ihaleyle alan Folkart Yapı'nın bölgeye kazandıracağı dev projenin ayrıntıları netleşiyor. Şirket, Basmane Meydanı'ndaki projesinde, bölgede trafik yüküne neden olacağı saptanan AVM'ye yer vermeme karan aldığını bildirdi. Kamuoyunda 'Basmane Çukuru' olarak bilinen alanı, TMSF'den 80 milyon dolara satın alan Folkart Yapı'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin üniversitelerle ortak çalışan trafik danışmanlık firmasına hazırlattığı bilimsel rapor, Basmane'de yapılacak bir AVM'nin, İzmir'in merkezine çok ciddi trafik yükü getireceğini gösterdi.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Folkart Yapı, trafik raporu doğrultusunda, Basmane Projesi'ndeki AVM uygulamasını sonlandırdı. Açıklamada görüşüne yer verilen Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'in kalbindeki dev projenin hazırlıklarının hızla sürdüğünü belirtti. Sancak, Türkiye'ye örnek olması düşünülen, dünyanın dikkatini çekmesi hedeflenen projede, bir AVM'nin kesinlikle yer almayacağını vurguladı. Sancak, İzmir'e karşı kendilerini sorumlu hissettiklerini ifade etti.

Ciddi bir ticari kayıp olsa da...

Sancak, şu değerlendirmeyi yaptı: "AVM yapmama kararımız, bize ticari olarak ciddi bir kayıp getirecek. Ama bu proje, izmir'in prestij projesidir. Bu nedenle izmir'in kalbine, yeni bir trafik yükü getirmek istemiyoruz. Orada izmir'e çok yakışacak, büyük bir eser yaratacağız."

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181