Folkart' İzmir'de 4.3 milyar lirayı geçen 13 projeyi bir arada yürütüyor!
İzmir'i A plus konut projeleri ile tanıştıran Folkart, yakın zamanda lansmanını yaptığı İncity projesi ile birlikte, toplam yatırım değeri 4.3 milyar lirayı geçen 13 projeyi bir arada yürütüyor. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, devam eden projeleriyle İzmir'in çehresini değiştirecek işlere imza atmanın yanı sıra kent ekonomisine de hem katma değer hem de istihdam noktasında kayda değer destek verdiklerini iletti. Halen yapımı devam eden 13 projelerinde bin 500 kişi istihdam ettikleri bilgisini veren Sancak, "Bu sayı kısa vadede 4 bine kadar yükselecek. Tek başına Basmane'deki projemizde binlerce insan çalışacak" diye konuştu.

İzmir'de bugüne kadar hayata geçirdikleri projelerle müteahhitlik sektöründe 'tatlı rekabete' dayalı bir yarış başlattıklarının altını çizen Mesut Sancak, yapı projelerinde başlayan bu yarış saesinde İzmir'in marka kent değerinin yükseleceğine inandıklarının altını çizdi. Küresel rekabet koşullarında bir kentin marka değerini artırmanın yolunun her daim daha nitelikli işlere imza atmaktan geçtiğine vurgu yapan Sancak, "Yapı sektörü açısından buna en iyi örneği Dubai ile verebiliriz. Kentimizdeki rekabet sayesinde İzmir'i de nitelikli yapılara sahip bir kente çevirebiliriz" dedi.

"Estetik düzeyi yüksek yapılar inşa ediyoruz"
Projelerinde estetik düzeyi yüksek yapılar inşa etmenin yanı sıra bulundukları bölgenin ruhuna uygun işlere imza atmanın firmaları için önemli bir ayrıntı olarak görüldüğüne işaret eden Mesut Sancak, yakın zamanda lansmanı yapılan Folkart Incity'nin de söz konusu bakış açısıyla şekillendiğini dile getirdi. Projenin metro, iş kuleleri ve alışveriş merkezlerine oldukça yakın bir yerde konumlandırıldığını bildiren Sancak, projenin bulunduğu alanı 'Bornova Yeni Kent Merkezi' olarak adlandırdıklarını iletti. Bugüne kadar proje kapsamında 2 bin 500 konut, ofis ve çarşı birimi ürettiklerini kaydeden Mesut Sancak, "Orta vadede ise ayrıca 5 bin adet ek birim üreteceğiz. Ayrıca Folkart incity ile Folkart Time arasında kalan bir sokağı, belediyeden izin alarak, biz düzenliyoruz. Burada estetik düzeyi yüksek, örnek bir sokak düzenlemesi yaparak, bulunduğumuz alana değer katmayı önemsiyoruz" dedi. 700 konut ve 42 ticari birimden oluşan proje alanının, yüzde 70'inde yeşil alanların öne çıktığını dile getiren Sancak, projenin yatırım değerinin 475 milyon lariya ulaştığını kaydetti.

"Basmane'de İzmir'e simge bir proje kazandıracağız"
Orta vadeli hedefleri kapsamında ise Basmane projesini ayrıca önemsediklerine işaret eden Mesut Sancak, uzun yıllardır atıl kalan bir arsada projeyi biçimlendireceklerini açıkladı. Proje için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile mutabakat sağladıklarını bildiren Sancak, revizyon çalışması devam eden proje için İzmirliler'in ortak aklını önemsediklerini iletti. Sancak, "Projenin gerçekleşeceği alanda Güvenlik amaçlı zemin iyileştirme ve yan duvarların güçlendirilmesini içeren İKSA sistemiyle birlikte, inşaat çalışmaları hızlanırken; söz konusu projenin küresel ölçekte ilk 20 yapı projesi arasına girecek bir eser olmasını hedefliyoruz" diye konuştu. Basmane projesi için tapu işlemlerinin de gerçekleştiği açıklamasını yapan Sancak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa'nın en modern binasıyla, bu projede yer alacağını açıkladı. Sancak, "İzmir Büyükşehir Belediyesi için yapacağımız brüt 40 bin metrekare hizmet binasının normal değeri, bu piyasa koşullarındatam 160 milyon dolar. Bu durumda Folkart, proje bütününde TMSF'ye ödeyeceği 80 milyon dolar ile birlikte, kamu yararına tam 240 milyon dolarlık artı bir değer yaratmış oluyor" şeklinde görüş bildirdi.

LivaHome, kentsel dönüşümde işe Uzundere'den başladı 
Kentsel dönüşüm projeleri için oluşturdukları LivaHome markasının çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mesut Sancak, bu alandaki ilk projelerini Uzundere'de hayata geçirdiklerini söyledi. 300 konutluk projenin ilk etabının ön satışa çıktığını duyuran Sancak, 32 hektarlık alanı kapsayan projenin ilk etabında, belediyenin hak sahipleri için vereceklerinin dışında, 169 konut ve 24 işyerinin satışa çıkacağını bildirdi.

Daire büyüklüklerinin 55 ila 161 metrekare arasında değiştiği ve fiyatların 222 bin liradan başladığı projenin tesliminin 2018 yılının Ağustos ayında gerçekleşeceğini anlatan Mesut Sancak, "Bugüne kadar üst gelir grubuna yönelik projelerle öne çıktık ama önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm alanında iddialı projeler üreteceğiz" dedi. Kentsel dönüşümde önemli bir aktör olmak istediklerini sözlerine ekleyen Sancak, "Öncelikle İzmir, ardından İstanbul'daki kentsel dönüşüm projelerine imza atmak istiyoruz. İzmir'de 315 bin dönüştürülecek yapı var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi etap etap çalışmalara başladı."

Dünya Bölge Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181