Folkart Vega lansman toplantısı yapıldı!
Adını Lir takım yıldızındaki en parlak yıldızdan alan Folkart Vega, Alsancak ile Halkapınar arasında, İzmir Körfezi’nin tam karşısında, 843 konut ile 53 ticari alandan oluşuyor. Folkart Vega’nın lansmanı “yıldızlar kadar parlak, İzmir kadar eşsiz...” söylemiyle İzmir Hilton Oteli’nde yapıldı.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak,  “Güzel İzmir, Türkiye’nin en çok değerlenen, en hızlı gelişen şehirlerinin başında geliyor. Folkart Vega da,  bugüne dek hayata geçirdiğimiz, en özel projelerden biri” dedi. Sancak, yatırımlarını sürdüreceklerini, Vega’nın yeni yıldız olacağını belirtti.

ŞEHRİN EN PARLAK PROJESİ
İzmir merkezli Folkart Yapı, 850 Milyon TL’lik yatırım değeriyle, adını en parlak yıldız VEGA’dan alan yeni projesini, İzmir’in en merkezi noktasında, Alsancak ile Halkapınar arasında, İzmir Körfezi’nin tam karşısında, her noktasından panoramik körfez manzarasına sahip bir konumlanma ile hayata geçiriyor. Yeni proje, şehrin en iddialı ve en parlak projesi olarak adlandırılırken Folkart Vega’nın lansmanı İzmir Hilton Oteli’nde yapıldı.

Basın toplantısında Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Genel Müdürü Metin Sancak, Folkart İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Maşallah Baran Mutlu, Folkart Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Olcay Kamışlıdere, TAGO Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Gökhan Aktan Altuğ, Folkart Vega projesi ile ilgili bilgiler verdi.

LOKASYON FARK YARATIYOR
Folkart Vega, fark yaratmaya merkezi konumundan başlıyor. Şehrin kalbinde, yenilikçi bir mimari anlayışla tasarlanan proje, tüm noktalarından denizi kucaklayacak şekilde konumlandırıldı. Şehrin ana akslarına çok yakın, Alsancak’ın yanı başında yer alan bu muhteşem proje, aynı zamanda İzmir’in en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyacak, yatırımına yeni başlanan Medicana International Hospital’in de komşusu konumunda olacak. Proje, çok zengin sosyal olanaklarıyla, her geçen gün hızla değerlenen bir bölgede yaşamak için, benzersiz, kaçırılmaz bir fırsat olarak sunuluyor.

ÇOK ÖDÜLLÜ TAGO MİMARLIK
Folkart Vega’nın projesi uzun süreli bir yarışmaya dayalı, emek yoğun mimari süreçlerden sonra seçildi. Proje, Tago Mimarlık’ın kurucu ortaklarından, ünlü mimar Gökhan Aktan Altuğ tarafından, aylar süren bir çalışma sonucu hazırlandı. Tago Mimarlık, 1995 yılında Gökhan Aktan Altuğ ile Tatsuya Yamamoto tarafından kurulmuştu. Mimar Altuğ’un farklı projeleri, katıldığı ulusal ve uluslararası yarısmalarda ödüle layık görüldü. Yüksek yapı deneyimine sahip Tago Mimarlık ise İstanbul ofisinin yanı sıra Dubai, Bükres, Tokyo ve Kiev'deki ofislerinde de, birçok proje hayata geçirdi. Altuğ, yenilikçi, insan odaklı tasarımları ve akılcı mimari çözümleriyle tanınıyor.

OTOYOL DEĞER KATACAK
Sancak, yüzde 95’lik bölümü tamamlanan ‘Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun, İzmir için yeni bir ufuk açacağını; otoyolun bitimiyle birlikte, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Bursa gibi iller arasında yüksek seviyede ekonomik ilişkilerin gündeme geleceğini belirtti.

YATIRIMLAR ÇOK ÖNEMLİ
“Bu süreçten en karlı çıkacak şehir, yine İzmir olacak.” diyen Mesut Sancak, İzmir’in artık Türkiye’nin simge şehri olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

 “Bu gelişmeler ışığında, yakın çevrenize baktığınızda, çok sayıda beyaz yakalının, İstanbul’dan yeniden İzmir’e döndüğünü görebilirsiniz.

Çünkü artık sıkışan İstanbul’dan uzaklaşmak isteyen ve yeni bir yaşam kalitesinin hayalini kuran insanlar, İzmir’e göç etmeye başladı. İzmir’e ‘tersine bir beyin göçü’ başladı. Bu durumu, iyi yönetmek, hepimizin görevi…”

Mesut Sancak, ‘İzmir’in bu yükselişi döneminde’, şehrin yereldeki kalkınma hareketinin, yeni kamu yatırımlarının, yabancı yatırımcının gelişinin ve özel sektörde her alanda yapılacak güçlü, yeni yatırımların önemine değindi.

EMİN ADIMLAR: 850 MİLYONLUK YATIRIM
Sancak, Folkart’ın geçmişten geleceğe hep emin adımlarla yürüdüğünü söylerken, 850 milyon liralık yeni bir yatırıma başlamanın heyecanını taşıdıklarını belirtti. “Hiçbir zaman kaynağımızı aşan işlere kalkışmadık. Gücümüz oranında iş yaptık.” diyen Sancak, yeni projelere ve yeni işlere de, bu mantıkla başladıklarını, kendi öz kaynaklarına güvenerek hareket ettiklerini belirtti. Mesut Sancak, “bu yönde iş yapma tarzımız, grubumuz ve şirketimizin anayasasını oluşturdu. Bugünlere ince eleyip, sık dokuyarak geldik.” dedi.

Proje 4 bloktan oluşuyor. En yüksek blok 136 metre yüksekliğinde ve 38 kattan meydana geliyor. Proje 20 bin 715 metrekarelik alanda yükselecek. 843 konut ile 53 ticari alandan oluşacak proje, uygulama olarak çok sayıda ilki bünyesinde barındırıyor. Projenin 2021 yılının Eylül ayında teslim edilmesi hedefleniyor. Projede her odada klima yer alıyor. Yerden ısıtmalı projede, akıllı ev sistemleri bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181