İzka İnşaat'tan Merkez Yaşam Konak ve Bayraklı projeleri geliyor!
İZKA İnşaat, 1995 yılında Ankara'da kuruldu. Bu süreçte istikrarlı bir büyüme gösteren şirket, bugün sektörün önemli oyuncularından biri haline geldi. Özellikle yatay mimari odağında geliştirdiği projelerle adından söz ettiren İZKA İnşaat, İzmir'i odağına aldı. Şirket İzmir'deki 3 projesi için yaklaşık 1 milyar 200 milyon liralık yatırımı hayata geçirmiş olacak. İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'in kentsel dönüşümde geciktiğini söylüyor. Ancak şehirleşmede artık mahalle kültürünün ön planda olduğu bir dönemin başladığını, bunun da İzmir için şans olabileceğini belirtiyor.

Yeşil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un yapılaşmasıyla ilgili sözlerinden sonra şehirler için yeni bir dönemin başladığını ifade ediyor ve "TOKİ, 7 Mahalle 7 Semt' diye bir proje yarışması yaptı. Artık mahalle kültürünün ön planda olduğu, yaşam alanlarının bol olduğu yapılar bekleniyor. Yapıların insanları uzaklaştırmayacağı, eski mahalle kültürünü kaynaştıracağı bir döneme giriyoruz" diyor.

İzmir'in kentleşmesinin bu yeni mantığa göre yapılabileceğine dikkat çeken Yeşil, "İzmir'de yatay yapıların olduğu, mahalle kültürünün ön plana çıktığı bir şehirleşme fırsatı var. İzmir'in birçok yerinin bugünün perspektifine göre yeniden planlanması gerekiyor. Mevcut planlar ihtiyaçlara cevap vermiyor. Eski planlar sıkıntılı yapılar ortaya çıkarıyor" diyor. 

İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, Capital'in sorularını şöyle yanıtladı:

İzmir'de kentsel dönüşüm hakkında neler düşünüyorsunuz?
İzmir, kentsel dönüşümde gecikti. Ancak şehirleşmede artık mahalle kültürünün ön planda olduğu bir dönem başladı. Bu da İzmir için şans olabilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un yapılaşmasıyla ilgili sözlerinden sonra şehirler için yeni bir dönem başladı. TOKİ, 7 Mahalle 7 Semt' diye bir proje yarışması yaptı. Artık mahalle kültürünün ön planda olduğu, yaşam alanlarının bol olduğu yapılar bekleniyor. Yapıların insanları uzaklaştırmayacağı, eski mahalle kültürünü kaynaştıracağı bir döneme giriyoruz. İzmir'in kentleşmesi bu yeni mantığa göre yapılabilir. İzmir'de yatay yapıların olduğu, mahalle kültürünün ön plana çıktığı bir şehirleşme fırsatı var. İzmir'in birçok yerinin bugünün perspektifine göre yeniden planlanması gerekiyor. Mevcut planlar ihtiyaçlara cevap vermiyor. Eski planlar sıkıntılı yapılar ortaya çıkarıyor.

Sizin İzmir'deki projeleriniz ve yatırım planlarınız nasıl ilerliyor?
İzmir'i odağımıza aldık. İzmir'deki üç projemiz için yaklaşık 1 milyar 200 milyon liralık yatırımı hayata geçirmiş olacağız. Gündemimizde 250 milyon liralık yatırımla Santorini'yi İzmir'e getirmek var. Üniversitelere, hastanelere yakınlığıyla dikkat çeken Park Yaşam Santorini, Karşıyaka merkeze 9, Mavişehir'e de sadece 7 dakika uzaklıkta. Bu yılın sonunda Park Yaşam Alaşehir projesini tamamlamayı planlıyoruz. Çiğli'de 507 konutla dubleks ve tek katlı müstakil 17 villadan oluşan 'Park Yaşam Santorini'de satışa çıkmaya hazırlanıyoruz.

Bu ay Bayraklı'daki karma yapının temelini atacağa. 2018'in başlarında ise Merkez Yaşam Konak projesi için düğmeye basacağız. Ağırlığımızı İzmir'e verdik.

Bu 3 proje için ne kadarlık yatırımdan söz ediyoruz?
Yaklaşık 1 milyar 200 milyon liralık yatırımı hayata geçirmiş olacağız.

Projelerinizde yatay mimari ve mahalle konsepti mi uyguluyorsunuz?
Evet. Park Yaşam Ataşehir'de yılın sonuna doğru 900 daireyi sahiplerine teslim edeceğiz.

Mahalle konseptimiz tuttu ve projenin yüzde 9095'inin satışı gerçekleşti. Proje, alıcısına ilk günden bu yana yüzde 80 prim getirdi. Bu projeyi 1,5 yıl gibi bir sürede tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İzmir'deki Santorini temalı projede neler hayata geçirdiniz?
Park Yaşam markasını şimdi de Santorini konseptiyle İzmir'de modern ve kaliteli bir görünümle sunmaya hazırlanıyoruz. Tarihi ve mistik görüntüyü kentin yamaçlarına yansıtacağız. İzmir'in sadece kıyılarında değil yamaçlarında da temalı projelerin yapılabileceğini göstereceğiz. Arazimiz, Santorini Adası gibi eğimli. Toplam 34 dönümlük alanda proje geliştireceğiz. Dubleks ve tek katlı müstakil 17 taş evin etrafındaki 5 ve 8 katlı bloklarda 507 konut olacak. Kısa sürede lansmana çıkmayı planlıyoruz. Projede 2+1,3+1,4+1 şeklinde geniş daireler yer alıyor. Lansmana özel 3+1 dairelerin fiyatı 450 ile 475 bin TL arasında olacak. Toplam 24 ay gibi bir sürede tamamlamayı planlıyoruz. Park Yaşam Santorini için 250 milyon liralık yatırım öngördük.

Sosyal donatıları nasıl olacak?
İnsanlar artık sadece ev değil yaşam alanı da arıyor. Santorini projesi de mahalle konseptiyle yarattığı sıcacık ortamıyla insanların bir araya gelip sosyalleşebileceği alanlarıyla dikkat çekiyor. Sosyal alanlarında çocuklar için özel eğitici oyun alanları ve tarihi mimari yapılarıyla öğretici ve geliştirici ayrıcalıklar olacak. Ailelerin güvenle ve huzurla çocuklarını yetiştirebileceği bir yerde yaşamalarını sağlamayı hedefliyoruz. Değirmen meydanı, doğal gölet alanları, eğitici çocuk oyun alanları ve sosyal ilişkilerin artacağı meydanların birbirine bağlandığı su kanalları bulunuyor. Projede ayrıca 2 adet panoramik ve tarih temalı asansör yer alacak. Santorini evlerine bu asansörlerle çıkış yapılabilecek. Bir de rüzgar gülümüz olacak. 21 bin metrekare alanı peyzaj için ayıracağız.

Projenin bölgeye nasıl değer katacağını düşünüyorsunuz?
Gerçekleştirdiğimiz projelerin bölgeyi çok farklı ve ileri boyutlara taşıyacak projeler olmasına özen gösteriyoruz. Park Yaşam markamızla yapmış olduğumuz projelerde konut alıcıları adına kaliteli, güvenlikli ve ayrıcalıklı detaylara önem veriyoruz. Bulunduğu lokasyon nedeniyle yapılan zemin etüt çalışmaları sonucunda, depreme en dayanıklı bölgede bulunan ve sert bir zemin üzerine oturtulacak olan proje Park Yaşam Santorini'de güvenli bir hayat yatırımcıları bekliyor. Son teknolojiye göre yapılacak olan zemin çalışmalarıyla birlikte hem katlar arasında hem de cephede yapılacak olan ses ve ısı yalıtımları ise projeden konut alıcılara sağlıklı ve tasarruflu bir yaşam sunuyor.

YENİ İKİ YATIRIM GELİYOR
BAYRAKLI'YA 700 MİLYON

Aralık ayında Bayraklı'daki projeye start vereceğiz. 700 milyon liralık yatırım planımız var. Proje 3 bloktan oluşacak. İki blok 20, diğeri 32 katlı olacak. Yeni kent merkezinde yer alan konut ve ofisler içinde projede en önde yer aldığımız için çok fazla yükselmedik. Doğal silueti bozmamak adına yükseklikten fedakarlık yaptık. Çok yükselmek manzarayı bozuyor.

KONAK'TA KONUT
Yatırımlarımıza 2018'de de devam edeceğiz. Ocak-Şubat 2018 gibi 'Merkez Yaşam Konak' projesine başlayacağız. Burada da 38 katlı bir konut projesini hayata geçireceğiz. Diğer projelerde olduğu gibi burada da yükseklikten fedakarlık ettik. Kadifekale eteklerine yakın olduğumuz için çok yüksek bir yapı olmasını istemedik. Bu da 250 milyon liralık bir yatırım.

Capital İzmir Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181