İzmir Altıeylül'e 500 emekli konut müjdesi!
Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kırsal ve merkezde yapılan çalışmaları arkadaşımız Mahmut Acaröz'e anlattı. Sosyal ve insana dokunan belediyeciliğe önem verdiklerini kaydeden Başkan Kafaoğlu, 500 emekliye TOKİ'yle birlikte ucuz sosyal konut yapacaklarını açıkladı. Kafaoğlu, "Emekli vatandaşlarımız bizden 2+1 konut istiyor. Bununla ilgili TOKİ ile görüşmelere başladık. Emekliler Derneği'ne 500 kişinin müracaatı var. Lüks konut yapmak yerine sosyal konutlar yapmayı düşünüyoruz. 2+1 konutlar ile emeklilerimizin de ev sahibi olmasını istiyoruz. Belediye olarak yeri biz vereceğiz, evleri de TOKİ yapacak.

OYUN PARKI FİTNESS SAHASI
Kırsal mahallelerde 105 oyun parkı yaptıklarını vurgulayan Zekai Kafaoğlu, Çocuklar sadece şehre geldiği zaman oyun bahçelerini görmesinler, kadınlarımız da orada çocukluğunu yaşasınlar diye 25 kırsal mahalleye fitness aleti kurduk" diye konuştu Kent merkezinde trafik sorunu olduğuna vurgu yapan Altıeylül Belediye Başkanı, "Buyukşehır'ın alt ve üstgeçitleri devam ediyor. Bunların bir an önce tamamlanıp trafiği rahatlatmamız lazım" dedi.

'Çamurdan kurtaracağız'
Düşük maliyetli konutlar olacak. Gaziosmanpaşa, Pamukçu bölgesi ile birlikte 3 alternatif yerimiz var. TOKİ hangisini beğenirse oraya yapacağız. Fiyatları düşük konutlar ile emekli vatandaşlarımızın ahir ömürlerinde ev sahibi olmasını istiyoruz. Emeklilerimizin oturacağı toplu konutların temelini bu yıl atmayı planlıyoruz"dedi. 3 yılını doldurup 4. yıla giren, sıfırdan kurulmuş yeni bir belediye olarak 81 kırsal mahallemiz ve 27 mezra ile birlikte 107 yerleşim birimine hizmet götürdüklerini belirten Altıeylül Belediye Başkanı Kafaoğlu, "Çevre düzenlemesi noktasında 'Kırsal mahalledeki, vatandaşlaw rımızın ayaklarını çamurdan kurtaracağız' dedik, bunun çalışmasını yapıyoruz. Kırsal mahallelere 1 milyon 200 bin metrekare kilit / parke taşı döşendi. 1 Dönem sonuna kaf dar 1.5 milyon metrekare kilit parke taşı döşemiş olacağız. Kırsal mahallelerimiz içinde de kilit parke taşı olmayan yer kalmamış olacak" dedi bölgede. Plan ve projeleri hepsi bitti. Hedefimiz, 2018 yılı içerisinde kültür merkezinin açılışını yapmak. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak. Kültür merkezi 14 metre yükseklikte, 3000 metrekare kapalı alanda yapılacak. İçinde, 500 kişilik salon olacak. Merkez, her türlü tiyatro izlenebilecek şekilde tasarlandı ve tribün tarzında dizayn edilecek. Tiyatro, sergi salonları, fuaye alanı, otopark olacak. Bahçelievler Mahallesi'ne kapalı pazar yeri sözü vermiştik. 1/5000 ve 1/1000'lik imar planlarından sonara yeri belirlenen ve proje çalışması devam eden kapalı t ^ ^*j pazar yerini 2019'a ,7 kadar tamamlayıp I açacağız."

Kültür merkezi
Altıeylül'de kültür merkezine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Başkan Zekai Kafaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üni versite de bizim "Ocağı tütmeyen ev kalmayacak" Altıeylül Gelişim Merkezi'ndeki sosyal markette 875 aileye 70-150 liralık Al-Kart (Altıeylül Kart) verdiklerini anlatan Kafaoğlu, vatandaşların, 470 çeşit ürünün olduğu markette, mutfak ve market ihtiyaçlarını giderebildiğini söyledi. Marketten yararlanan vatandaşları kurslarla meslek sahibi yaptıklarının da altını çizen Kafaoğlu şunları söyledi: "Sorumlu olduğumuz bölgede ocağı tütmeyen ev kalmamalı. Varsa sorumlusunu, biz kendimiz hissederiz. Sosyal marrketimizde vatandaşlarımıza 2. el kıyafet ve eşya da dağıtıyoruz. Eşyası değiştirenler, 2. el eşyasını bize veriyor, onları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Meslek edindirme kurslarına gelen ailelerin çocukları için ALGEM'in bir katını kreş yaptık. Vatandaşlarımıza dokunmak lazım. Belediyelerin projeleri toplumların beklentisiyle örtüşmeli. Örtüşmüyorsa, bir değer ifade etmiyor. Balıkesir, ekonomik büyüklükte Türkiye'de 16-17. sıralarda. Hedefimiz, ekonomi ve gelişmişlikte 10 numara ilin 1 numaralı ilçesi olmak"dedi.

Mahmut Acargöz / Milliyet İzmir Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181