Park Yaşam Ataşehir Projesi 1 ayda %50'den fazla sattı!
Geleneksel mahalle kültürünü modern hayata taşıma iddiasıyla yola çıkan 860 konutluk Park Yaşam Ataşehir'deki dairelerin yüzde 58'i lansmanı takip eden ilk ay içinde satıldı. İzka İnşaat ve Gültekinler İnşaat tarafından hayata geçirilen projede yeşile daha fazla alan açmak için, İzmir'in en büyük tek katlı yer altı otoparkı inşa edilecek.

Sektörde 25 yıldır faaliyet gösterdiklerini dile getiren İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, "Bu süre zarfında Ankara, İstanbul, Uşak, Kütahya, Adana, Mersin ve İzmir'de çeşitli inşaat projeleri hayata geçirdik. Son yıllarda kentsel dönüşüm ihtiyacı zorunluluk haline geldi. Biz bu işin kalıcı ve sürdürülebilir olması gerektiğini düşünüyoruz. Kentsel dönüşümü bir binanın yıkılıp, yerine yeni bir bina yapılması olarak algılamıyoruz. Şu an İzmir'de genel anlayış bu. Biz, İzmir'deki büyük dönüşüm projelerimize Park Yaşam Ataşehir ile başlamış olduk" diye konuştu.

Park Yaşam Ataşehir'in yapıldığı yerde eskiden Tariş Pamuk Kooperatifleri Birliği'nin depolarının bulunduğunu vurgulayan Yeşil, "Biz bunların çelik konstrüksiyonlarım söktük ve her birini bir bölgenin kooperatifine hibe ettik. Tariş de kendi denetiminde Ege'nin çeşitli yerlerindeki 22 üye kooperatif için bunları kurdu. Şimdi biz bu alanda kente farklılık yaratacak, insanların yaşamını rahatlatacak bir mimari çözüme gittik. Yeşil alını artırmak için Ege'nin en büyük tek katlı yer altı otoparkını burada kuruyoruz. Projemizde, bahçeyi olduğu gibi peyzaj alanı olarak ayırdık. İnsanların çocukların aktivite yapabilecekleri alanlar oluşturduk. Projeyi çevreci ve sürdürülebilir olması açısından LEED sertifikasına uygun olacak şekilde planladık. Yeşil alanlarda az su harcayan bitkiler tercih ettik, insanların istedikleri yere rahatça bisikletle ulaşabilecekleri bir mimari tasarladık, daha az karbon salimim olan malzemeler kullandık" dedi.

Estetik Komisyonu kurduk
Projede Osmanlı ve Anadolu Selçuklu mimarisinden esinlenerek iç avlular oluşturduklarını dile getiren Yeşil, "Tasarımı yaparken de sadece inşaat mühendisi ve mimarlar değil, enerji, jeoteknik, sanat tarihi konularında uzman akademisyenlerden oluşan bir Estetik Komisyonu kurduk. Projeyi bu komisyonun görüşü doğrultusunda şekillendirdik. Biz bu işlemleri yaptıktan sonra, sayın Başbakanımızın bir açıklaması oldu. İstanbul'un Kentsel siluetini daha iyi dönüşüme farklı te içinde toplumla iç içe olacaklar, hem de kendilerine özel zaman ayırabilecekleri bahçeleri bulunacak. Yaptığımız anketlerde bağımsız villalarda insanların mutlu olmadıklarını gördük. Yaşayanların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri koruyabilmek için büyük projelerde estetik komisyonu isteyeceklerini söyledi. Biz bunu önceden görmüş ve uygulamış olduk. Tarihi kentlerin buna ihtiyacı var" diye konuştu.

Projenin 8 katlı yatay konseptte dizayn edildiğine dikkat çeken Yeşil, "Pek çok sosyal olanak sunduğumuz projede 18 tane de villa yer alıyor. Burada yaşayanlar hem sibir bakış açısı getirmek amacıyla yola çıkan Park Yaşam Ataşehir projesinin tasarımı mimar ve mühendisler yanında enerji, sanat tarihi gibi konuların da uzman akademisyenlerden oluşan Estetik Komisyonu'nun görüşleri ile şekillendirildi. için 38 tane de mağazaya yer verdik. Park Yaşam Ataşehir'in otobana 1 dakikalık mesafede olması da önemli bir avantaj. Hedef kitlemiz de bunları gördü ve projeye büyük ilgi gösterdi. 9 Ocakta satışa çıkmıştık, bir ay içinde dairelerin yüzde 58'i satıldı. 300 tane tapu devrini şimdiden yaptık. 500 milyon TL toplam satış bedeli olan projeyi 12 Aralık 2017'de sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

İnsanların artık sadece daire aramadığını anlatan Yeşil, "Bunu isteyenler mevcut konutlarını dekore ettirmekle yetiniyor. Ama insanlar çocuklarının sosyalleşebileceği, gönül rahatlığıyla dolaşabilecekleri, eski mahalle kültürünün modern hayata adapte edildiği yaşam alanları istiyorlar. Park Yaşam Mavişehir'de bunu sağladık. Park Yaşam Ataşehir'i de aynı anlayışla kuruyoruz" diye konuştu.

Bu yıl 1 milyar TL ciro yapacağız

İzka İnşaat olarak halihazırda İzmir dışında İstanbul, Uşak ve Kütahya'da kentsel dönüşüm projeleri yürüttüklerini söyleyen Azat Yeşil, "Ayrıca nisan-mayıs aylarında İzmir'de biri Bayraklı, biri Çiğli'de olmak üzere 2 yeni projenin daha temelini atacağız. Süren projelerimizle bu yıl yapacağımız işlerin toplamı 1 milyar TL'yi bulacak" dedi. 

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181