Tanyer İnşaat Urla Bademler projesi geliyor!
İzmir'in Narlıdere ilçesinde farklı konseptlerde beş proje gerçekleştiren Tanyer İnşaat, Narlıdere dışındaki ilk projesine 2018 yılında başlayacak. Söz konusu projeyi Urla Bademler'de hayata geçireceklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, "2018'in ortalarında temelini atmayı hedeflediğimiz köy projesi için hazırlıklarımız sürüyor. Orada yeni imar planlarıyla birlikte hayata geçireceğimiz köyün mimari projelerini hazırlıyoruz" diye konuştu. İnsanların artık kentin stresinden uzaklaşıp, kırsalda daha doğal koşullarda yaşamak istediğini ifade eden Tanyer, "Kuracağımız köy ile böyle bir yaşam fırsatı sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Köy projesinin ; müstakil ve hiçbiri birbirine benzemeyen, çeşitli büyüklüklerde, bahçeli konutlardan oluşacağını belirten Münir Tanyer, "Arazinin yapısına uygun, kolay, basit, yaşanabilir bir proje hazırlıyoruz. Yaklaşık 200 konut inşa edeceğiz" dedi. Tanyer İnşaat'ı 1994'te ablası inşaat mühendisi Nuray Yüceer ile birlikte kurduklarını düe getiren Tanyer, "O yıldan itibaren sadece Narlıdere'de projeler yaptık. Bunlar hep butik projeler oldu. Mimari tasarıma ve uygulamaya özen gösterdik. Tüm projelerimizi kendimiz oturacakmışız gibi düşündük. Tamamlanan konutlardan aldığımız geri bildirimleri sonraki projelerimizde dikkate aldık" diye konuştu.

Narlıdere'nin İzmir'de yarımadaya açüan kapı konumunda bulunduğunu ve kentin batı istikametindeki bütün tatil yörelerine yakın olduğunu anlatan Münir Tanyer, "Bundan dolayı arsa maliyetleri yüksek; ama yaşam refahı yüksek bir lokasyon. Altınvadi, Altınova, Mavisu Evleri ve Asma Bahçeler isimli projelerimizi tamamladık. 120 konutluk Bulut Orman Projesi'ni ise 2018 sonunda teslim edeceğiz" dedi. Söz konusu beş projede yaklaşık bin konut inşa ettiklerini bildiren Tanyer, "Modern yaşam alanları oluşturduk. Asma Bahçeler, çok özgün, doğa ile tamamen uyum içinde, yukarıdan baktığınızda doğanın parçası gibi görünen bir proje oldu. Zor amakeyifli bir projeydi. Şu an orada yaşayanların mutluluğunu gördükçe, biz de kendimizi mutlu hissediyoruz" dedi.

"Kaynak oluşturdukça arsa yatırımı yapıyoruz"
Bulut Orman Projesi'nin de Asma Bahçeler gibi yamaca uyumlu olarak kademeli bir proje olduğunu söyleyen Tanyer, "Projenin hemen sınırında orman var. Kışın bulutlar aşağıya göz seviyesine iniyor. Adı da buradan geliyor. Şehir merkezine, alışveriş alanlarına, hastaneye çok yakın. Otobana 10 dakika içinde ulaşılabiliyor" diye konuştu. Kaynak oluşturdukça arsa yatırımı yaptıklarını vurgulayan Tanyer, "Konut projelerinde mimari tasarım çok önemli. 'Mimar çizdi, biz yaptık' diyerek hareket etmiyoruz. Mutlaka o bölgenin özelliğine uygun ve bizim 25 yılda edindiğimiz deneyimi yansıtacak projeler konusunda mimara yardımcı oluyoruz" dedi.

"Kentsel dönüşümde göç olgusu dikkate alınmalı"
Öte yandan İzmir'in son dönemde hızlı gelilşen kentlerden biri olduğunu ifade eden Tanyer, "Son iki yıldır satışlarımızda bunu hissettik. İzmir nitelikli göç alıyor. Başta Ankara, İstanbul olmak üzere Anadolu'nun çeşitli kentlerinden İzmir'e akın var. İzmir yaşanılacak bir kent. Her şeye ulaşabiliyorsunuz. Turistik anlamda da çok elverişli. İzmir'de evi olan birinin ayrıca yazlık almasına gerek yok" şeklinde konuştu. İmar planlarında ve kentsel dönüşümde göç olgusunun da göz önünde bulundurulması gerektiğini aktaran Tanyer, "Mutlaka planlama yapılmalı. Kentsel dönüşüm parsel değil ada bazında yapılmalı. Depreme dayanıksız konutun yıkılıp, dayanıklı konutun yapılması şeklinde yürüyen bir kentsel dönüşüm, bugün yaşanan çevresel sorunları ortadan kaldırmaz. İzmir'in konut ihtiyacı devam edecek. Biz de İzmir'in yaşanılır bir kent olmasına katkıda bulunacağız" dedi.

Dünya Bölge Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181