Tanyer İnşaat Urla Bademler projesi ile 200 konutluk bir köy kuracak!
Şimdiye kadar İzmir'in Narlıdere ilçesinde farklı konseptlerde 5 ayrı proje gerçekleştiren Tanyer İnşaat, Narlıdere dışındaki ilk projesine hazırlanıyor. Firma, Urla'nın Bademler Köyü'nde yaklaşık 200 konutluk bir köy kuracak. Projenin temelini bu yılın ortasında atacaklarını belirten Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, "Artık insanlar kentin gürültüsünden, kalabalığından, kirli havasından, otopark ve trafik sorunundan uzaklaşmak istiyorlar. İnsanlar doğal yaşama özlem duyuyorlar. Ayağının toprağa değmesini, çocuklarının doğal ortamda büyümesini istiyorlar. Bahçelerinde domates, biber yetiştirip, bunlarla beslenmenin hayalini kuruyorlar. Biz de böyle bir yaşamı hissettirecekbir proje üzerinde çalışıyoruz. Bir köyde nasıl hiçbir ev birbirine benzemezse, burada da far klı şekillerde, farklı büyüklüklerde, dubleks ya da tek katlı, arazi yapısıyla uyumlu, hepsi bahçeli evler planlıyoruz. Çok büyük konutlar, malikaneler düşünmüyoruz. Köyün mimari projelerini hazırlıyoruz" dedi. 

Tanyer İnşaat ortağı Nuray Yüceer de Bademler'de kuracakları köyün İzmir'in yeni doğal yaşam aksında yer aldığını dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de Bademler'de bir Doğal Yaşam Köyü Projesi planladığını hatırlatan Yüceer, "Biz de projemiz ile buna katkı sunacağız. Projemizde köy ekmeği, köy fırını, köy meydanı bulunacak. Sokak kültürünü yaşatacağız" diye konuştu. 

Tanyer İnşaat'ı 1994'te ablası inşaat mühendisi Nuray Yüceer ile birlikte kurduklarını dile getiren Münir Tanyer, "O yıldan itibaren sadece Narlıdere'de projeler yaptık. Bunlar hep butik ve özgün projeler oldu. Mimari tasarıma ve uygulamaya birebir ilgi gösterdik. Tüm projelerimizi kendimiz oturacakmışız gibi düşündük. Şu an da kendi yaptığımız Altınova Sitesi'nde oturuyoruz. Burada aldığımız geri bildirimleri sonraki projelerimizde dikkate aldık" şeklinde konuştu.

'İzmir nitelikli göç alıyor'
İzmir'in son dönemde yıldızı parlayan kentlerden biri olduğunu ifade eden Tanyer şöyle konuştu: "Son 2 yıldır atışlarımızda bunu hissettik. İzmir nitelikli göç alıyor. Başta Ankara, İstanbul olmak üzere Anadolu'nun çeşitli kentlerinden İzmir'e akın var. İzmir yaşanüacak bir kent. Her şeye ulaşabiliyorsunuz. Turistik anlamda da çok elverişli. İzmir'de evi olan birinin ayrıca yazlık almasına gerekyok. Arabanız varsayarım saat içinde güzel bir plaja ulaşabilirsiniz. İmar planlarında ve kentsel dönüşümde bu göç olgusu göz önüne alınmalı. Mutlaka planlamayapümalı. Kentsel dönüşüm parsel değil ada bazında yapılmalı." 

Ahmet Usman / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181