Teknik Yapı Halk Gyo İzmir projesi 2018'de satışa çıkacak!
Teknik Yapı ve Halk GYO İzmir Alsancak'ta 1.6 milyarlık proje geliştirecek. 47 bin metrekarelik arsada konut, rezidans, apart otel ve kültür merkezini kapsayan karma bir proje planlanıyor. Projede satışlara 2018'in ilk çeyreğinde başlanacağı açıklandı.

Emlak Konut GYO'nun, İzmir Alsancak'taki iki ayrı parselden oluşan yaklaşık 47 dönümlük arazisi için haziran ayında açtığı arsa karşılığı gelir paylaşım ihalesini bir milyar 672 milyon liralık hasılat karşılığı ve yüzde 35 idare payı taahhüdü ile kazanan Teknik Yapı, gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından biri olan Halk GYO ile güç birliğine gitti. Emlak Konut GYO'nun Alsancak'ta hayata geçecek olan karma projeden elde edilecek hasılatın en az 585.2 milyon lirası Emlak Konut GYO'ya aktarılacak.

Emlak Konut GYO'nun, İzmir'in Alsancak ilçesindeki 47 dönümlük arazisi için haziran ayında açtığı arsa karşılığı gelir paylaşım ihalesini 1.6 milyar liralık hasılat karşılığı ve yüzde 35 idare payı taahhüdü ile kazanan Teknik Yapı, gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından biri olan Halk GYO ile güç birliği yaptı.

KAZANÇ POTANSİYELİ
İzmir'in ulusal ve uluslararası birçok firmanın yatırım yapılabilir şehirler listesine eklediğine vurgu yapan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, İzmir projesinin bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak bir yatırım olduğuna dikkat çekti. Yaklaşık 10 yıldır İzmir'de proje gerçekleştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Durbakayım, "Ancak İstanbul'daki projelerimizin art arda gelmesi nedeniyle bu düşüncelerimizi hep bir sonraya bıraktık. Emlak Konut GYO'nun açtığı ihale bize uzun yıllar yapmayı planladığımız yatırımı hayata geçirme fırsatı verdi. İzmir yatırım yapılabilir, yüksek potansiyeli olan şehir olarak dünya listelerinin üst sıralarında yer almaktadır. Ancak bu kazançtan neden sadece yurtdışı yatırımcılara yönelik olsun. Yapılan yatırımların İzmir ve Eğe halkına da kazanç sağlaması gerekir. Teknik Yapı olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz her projeden daire alan yatırımcılarımızın kazançları ortada. Bu kazanç potansiyelini İzmir'e de sunacağız. Projemiz sadece yatırım amaçlı olmayacak. Standartların üstünde sosyal olanaklar sunan bir yaşam merkezi yapmayı hedefliyoruz. Yine bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerdeki yüzde 98'e yakın doluluk oranı ile yaşam memnuniyeti sağlayan, kaliteli hammaddelerden işlediğimiz projelerimizi İzmir'e de yapacağız" dedi.

2018'DE SATIŞA ÇIKACAK
Umut Durbakayım, İzmir'de yatırım hamlesi başladığını belirterek, kentin merkezinde yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını söyledi. Yeni projenin Alsancak'ın göbeğinde olduğunun altını çizen Durbakayım, Alsancak Garı'nın yanındaki projenin karma konseptle hayata geçirileceğini kaydetti. "Karma konseptli projemizden ilk konut alanlara yüksek oranda kazandırmak istiyoruz" diyen Umut Durbakayım, 47 bin metrekarelik arsada konut, rezidans, apart otel ve kültür merkezi yapacaklarını dile getirdi. Projeyi 2018'in ilk çeyreğinde satışa çıkarabileceklerini ve Kordon'da projenin tanıtım ofisini açacaklarını belirten Durbakayım, lansmanda çok uygun fiyatlardan satışa çıkacaklarını vurguladı. Durbakayım, "Buradan ilk alanlar çok kazanacak. Halk GYO ile iyi bir sinerji yakaladık. İstanbul projelerini oraya taşımayacağız. İzmir'e uygun bir proje yapacağız" dedi.

İZMİR'DE İLK PROJE
Alsancak projesinin Halk GYO'nun İzmir'deki ilk projesi olduğunu belirten Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, "Bu proje aslında ülkemize her zaman daha iyisini kazandırma tutkumuzun bir sonucu. Proje kapsamında sektörümüzün güçlü oyuncularından Teknik Yapı ile işbirliği yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de güçlü işbirlikleri ile ülkemizin dört bir yanında, yatırım yaptığımız bölgelerin yaşam standartlarını yükseltecek projelere imza atmayı hedefliyoruz. Alsancak Projesinin de tasarım aşamasını tamamlayarak kısa bir süre sonra inşasına başlayacağız" dedi

NEDEN İZMİR?
Umut Durbakayım İzmir'i seçme nedenlerini şöyle anlattı: Yaklaşık 5 milyonluk genç ve dinamik nüfusu, İstanbul'dan sonra en büyük limanı, dünya genelinde yükselen ekonomisi, Türkiye ekonomisine sağladığı katkı ile dikkat çeken İzmir, tarım, hayvancılık, balıkçılık, denizcilik, toptan perakende ve ticaret, turizm, lojistik ve enerji sektörleri ile yatırım konusunda da yüksek potansiyele sahip bir ilimizdir.

İzmir, yat, kongre, inanç, kurvaziyer gibi turizmin her alanında misafir almaktadır. Ayrıca zengin jeotermal kaynakları ve kaplıcaları ile dünyada sağlık turizminin merkezi olabilecek potansiyeli barındırıyor.

İzmir, liman kenti olma özelliği ile tarihin her döneminde önemli bir ticaret merkezi olarak ön plana çıkmıştır. Verimli topraklara sahip olması, nitelikli işgücü yapısı, hammadde ve ara mamul kaynakları, uygun iklim koşulları, gelişmiş liman ve lojistik altyapısı, dış ticaret odaklı iş ortamı ile iç ve dış pazarlara olan yakınlığı gibi avantajları ile günümüzde birçok ekonomik aktivitenin merkezi durumunda.

İzmir, Ege Bölgesi nüfusunun yüzde 41'ini, Türkiye nüfusunun yüzde 5,3'ünü temsil ediyor.

İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı, İzmir Çandarlı Limanı ve İzmir'in kuzeyi ile güneyini birleştirecek İzmir Körfez Geçiş projesi gibi mega yatırımlar şehre ve çevresine değer katacak.

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181