Urliçe Evleri İzmir Toptepe'de yükseliyor!
Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu olan Ramazan Taşkın Akay, 1972-82 yılları arasında Ege'de projeler üretti. 1982'den sonra ağırlıklı olarak kooperatif üreten Akay, 2000'e kadar Menemen, Bornova, Torbalı, İsparta ve Fethiye'de 5500 konut yaptı. 1994'te RTA'yı kuran Akay, 1999'da yapımını tamamladıkları, 550 konut-88 dükkânlık Torba Kent'ten sonra, devletin toplu konuta desteğini çekmesinin de etkisiyle farklı projelere yöneldi.

Özellikleri
-Deniz manzaralı
-300 metrekare bahçe
-Otopark
-Yerden ısıtma
-Açık mutfak

Urla Toptepe'de
Narlıdere'de Aydınlar Sitesi ve Akay Kent, Bornova'da Onur Kent ve Akay Kent gibi yapıları inşa eden RTA, 2000 sonrası yatay tip inşaata geçme kararı alarak Güzel bahçe, Urla, Çeşme'ye yöneldi. İlk olarak 2010'da 46 villadan oluşan Urla Doğapark Sitesi'ni yaptıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı R. Taşkın Akay, "Bölgenin gözbebeği denebilecek Kahramandere'de de, 170 metrekare büyüklüğünde doğa manzaralı, 'İkizlerden oluşan 9 villalık Güzelbahçe Doğapark'ı inşa ettik" dedi. Bu projeden ellerinde 3 adet villanın bulunduğunu kaydeden Akay, fiyatların 750-800 bin lira olduğunu söyledi. RTA'nın süren bir baş ka projesi de, Urla Toptepe'deki Urliçe Evleri. Ulaşım açısından çok rahat bir noktada olan projenin 12-6 iki bölümden oluştuğunu belirten R. Taşkın Akay, "Tekil villalardan oluşan Urliçe'de (Latince kraliçe), 12'lik bölümün kaba inşaatı bitti. 220 metrekarelik kullanım alanı olan, tripleks villalarımızın yaklaşık 300 metrekare büyüklüğünde bahçesi var. Fiyatlar 850 bin lira" diye konuştu.

Urla mimarisi
Yönetim Kurulu Başkanı R. Taşkın Atay, "Özgün bir proje olan Urliçe'de olduğu gibi nitelikli projelerimizi sürdüreceğiz" diyor. Mimarlığı, 'Ülkenin geleceğini dizayn eden en önemli unsur' olarak tanımlayan R. Taşkın Akay, yapılarda yöresel mimari ile tarihin öne çıkarılmasına vurgu yaparken, modernliğin de bu unsurlarla birlikte kullanılması gerektiğini söyledi. Kentlerin mastır planlarının olmamasının çok önemli bir eksiklik olduğuna dikkat çeken Akay, "Planlamacı uzmanlar olmalı ve bu isimler belediye meclislerini yönlendirmeli. Kentsel dönüşümden de 'yık-yap' anlaşılmamalı. Kent yeniden dizayn edilmeli" dedi.

Milliyet İzmir Ege Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 8 yıl önce

Basiniz agrisin istiyorsaniz rta dan ev alin bes para etmez hic bir prosjesi bi alan bi almayan pisman 3-5 kisiyle para harcamadan insaat yapmaya calisiyorlar

banner182

banner181