TOKİ İzmir Torbalı'daki 291 konutun ihalesi 22 Mayıs!
10 bini aşkın ön başvurunun yapıldığı TOKİ'de ilk somut adım atılıyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ayrancılar Mahallesi'nde inşa edilecek olan 291 konut için ihale tarihi belli oldu. Ayrancılar Mahallesi'nde 291 adet konut ve 8 adet dükkân inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 22 Mayıs'ta saat 14.00'da gerçekleşecek.

PİLOT BÖLGE SEÇİLMİŞTİ
TOKİ, geçtiğimiz yıl Torbalı'da önemli bir adım atmıştı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi İzmir'de yeni inşa edeceği konut projesi için Torbalı'yı pilot bölge ilan etti. Bu amaçla TOKİ tarafından Torbalı'nın genelini kapsayan bir anket çalışması başlatıldı. Vatandaşın konut tipi tercihini öğrenmek için düzenlenen anket formunda; Alt gelir gurubuna hitap eden 2 oda bir salon seçeneği, Sosyal konut olarak bilinen 3 oda bir salon seçeneği, emekliler için ve özürlüler için konut seçeneği şıkları bulunuyor.

YOĞUN İLGİ VAR
Geçtiğimiz aylarda Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile birlikte TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ı ziyaret eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez Ayrancılar bölgesinde yapımı projelendirilen birinci etap 350 toplu konutun temelinin 2017 yılının ilk aylarında atılacağını açıklamıştı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin Ayrancılar bölgesinde inşa edeceği konutların seçeneklerini ve talebi belirlemek amacıyla büyük bir anket çalışması yapmıştı. Ankete 15 bin 857 kişi müracaat etmişti. Rekor başvuruyu değerlendiren TOKİ yetkilileri özellikle İzmir şehir merkezinden yapılan başvuru yoğunluğuna dikkat çekmişlerdi. Bu başvuru patlamasına İzmir'in Gaziemir, Buca, Narlıdere, Balçova gibi semtlerinden vatandaşların TOKİ başvurularını Ayrancılar'daki ofisten yapması neden oldu. Ayrancılar Mahallesi'nde 291 çevre düzenlemesi işi ihalesi adet konut ve 8 adet dükkân inşaatları ile altyapı ve 22 Mayıs'ta saat 14.00'da gerçekleşecek

Büyük Torbalı Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181