Kahramanmaraş Demokrasi Meydanı’nda çalışmalar devam ediyor!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kahramanmaraş Kent Meydanı ve Yakın Çevresi Yolları Trabzon Caddesi Düzenlemesi Yapım İşi projesi kapsamında Demokrasi Meydanı’nda çalışmalar devam ediyor.

Proje kapsamında Ulucamii önündeki otobüs durakları kaldırılarak Demokrasi Meydanı’ndaki yerlerine monte edilerek hizmete sunuldu. Demokrasi Meydanı’nda şu anda çevre düzenleme çalışmaları devam ederken toprak tesviye ve çimlendirme ve bitkilendirme çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında Kıbrıs Meydanı; tarihi yapıların bulunduğu ve Ulucami ile Valilik arasındaki bağlantıyı sağlayan bir koridor niteliğindedir. Bu bağlantı üzerinde kentin tarihi yapısını oluşturan ana unsurlardan biri olan tarihi Kapalı Çarşı da yer almaktadır.

Kentin tümüne hizmet etmesi beklenen proje kentin tarihi yapısını korumayı ve yayaların konforunu ele almaktadır. Araçların ikinci planda kaldığı, kent-insan-kültür bütünlüğünü sağlayacak bir tasarım kararı alınmıştır. Valilik önünden başlayan yaya sirkülasyonu yalın ve belirli bir düzen içinde Ulu Camiye kadar devam etmekte ve bağlantı kopmamaktadır.
Kapalı Çarşı; Kıbrıs Meydanı ile bir bütün olarak düşünülmüş, Kapalı Çarşının kent ile kopuk olan eski durumunun ortadan kaldırılarak, kültür-insan ilişkisinin kuvvetlendirilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca Kıbrıs Meydanının altından geçmekte olan derenin izleri tasarımda yer almakta, Kıbrıs Meydanındaki su yüzeyleri ile canlılık kazanmaktadır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181