Kahramanmaraş'ta 16 tesisin temeli atıldı!
Bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak ve temel atma törenine katılmak üzere ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, düzenlenen törenle 16 tesisin temelini attı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın da katıldığı temel atma töreni 12 Şubat Stadyumu’nda gerçekleştirildi. 12 Şubat Stadyumu’nda binlerce insanın katıldığı temel atma töreni, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan birer selamlama konuşması yaptılar. Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye'nin ekonomik olarak büyümeye devam ettiğini ifade ederek: “İşte son çeyrekte Türkiye'miz OECD ülkelerinin iki misli yüzde beş oranında büyümüştür. Türkiye gerek döviz kurlarındaki, gerek borsa değerlerindeki rakamlar ile yine tarihi rekorlar kırmıştır. Bütün bu gücü bilesiniz ki, milletimizin bize desteğiyle birlik beraberliğiyle her türlü engeli aşarız" diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta 278 milyonluk 16 tesisin temel atma töreninde son olarak kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise: “Biz Kahramanmaraş'taki bütün güzellikleri bütün dünyaya açmak istiyoruz. Burada muhteşem tabiat güzellikleri var, bu vesile ile Yavşan Yaylası Tabiat Parkını ilan ettik, inşallah onla ilgili altyapı çalışmalarının temelini de bugün atacağız. Bütün bu tesislerin başta Kahramanmaraş'a olmak üzere, bütün ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim. Biliyorsunuz geçen yıl 12-13 Kasım'da geldiğim zaman buraya müjde verdik, şimdiye kadar verdiğimiz 132 müjde var. Toplam maliyeti bir buçuk katrilyon. Ama eli boş gelmekte olmazdı, çünkü bizim kültürümüzde bir yere gidilirken eli boş gidilmez. Bu seferde sevgili Kahramanmaraşlılara 10 tane daha müjdeyle geldik " diye konuştu.

İşte 16 Tesis
DSİ tarafından inşa edilecek Andırın Geben Barajı, Türkoğlu İmalı Barajı ve Sulaması, Geben Kaleboynu Barajı ve Sulaması, Merkez Başderviş Göleti ve Sulaması, Adatepe Sulaması 2. Kısım, Sireşanlı Pompaj Sulaması 1. Kısım ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacağız.  OGM tarafından yapılacak 1 adet tesis ile DKMP tarafından inşa edilecek Yavşan Yaylası Tabiat Parkı Enerji Nakil Hattı’nın da temeli atılacak. Orman mahallelerinde yaşayan vatandaşların kalkındırılması maksadıyla 5 aileye gelir getirici tür, 10 aileye Orköy sertifikası verecek. Ayrıca fıstık çamı, badem, ceviz, alıç ve zeytin fidan türlerinden oluşan toplam 5 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Temeli atılacak tesislerle 91 bin 720 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Bu sayede 23 milyon 940 bin metreküp su depolanacak. Ayrıca 1 ilçe, 6 mahalle ve 1 tesis taşkın zararlarından korunacak. Açılış konuşmalarının ardından havai fişek gösterileriyle temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma töreni sonrasında katılımcılara sertifikaları ve fidanları da dağıtıldı ve Bakan Eroğlu tarafından verilen 10 bin kişilik iftar yemeğine geçildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181