Kahramanmaraş Yusuflar Kentsel Dönüşüm Projesi başladı!
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, deprem gibi doğal afetlerde inanların ölmesinin nedeninin tekniğe uygun yapılmamış yapılar olduğunu belirterek, 'Yani deprem değil yapı öldürüyor" dedi Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Yusuflar Mahallesi'nde düzenlenen kentsel dönüşüm törenine katıldı. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri imran Kılıç, Mehmet Uğur Dilipak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın da katıldığı törende konuşan Kaynak, kentsel dönüşümün uygulanacağı mahallenin şehir merkezinde olması nedeniyle tarihi bir ana tanıklık ettiklerini söyledi. 

Kentsel dönüşümün iki açıdan önemli olduğunu belirten Veysi Kaynak, şöyle konuştu: "Birincisi insanlarımızın sağlıklı konutlara kavuşmasını sağlamak. Sağlıklı konut; hem oturanlarını hayatlarını sağlıklı bir şekilde hayatlarını idame ettirmesi demek hem de afetlere karşı sağlıklı olması demek. AFADdan sorumlu Başbakan yardımcısı olarak şunu biliyorum. Deprem, afet aslında insan öldürmüyor, insanı öldüren, tekniğe uygun yapılmamış yapılar. Yani deprem öldürmüyor yapı öldürüyor."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise 200 milyon lira maliyetli 300 dönüm alan üzerinde uygulanacak kentsel dönüşüm için ilk etapta 39 evinin yıkılacağını belirterek şunları söyledi: "Yusuflar Mahallesi'nin çok önemli bir özelliği var; şehrin kalbinde olması, şehrin merkezinde olması ve Kapalı Çarşı, Ulu Camii, Kale gibi tarihi aksımızın hemen yamacında olması. Şehrin merkezindeki bu sağlıksız yapılaşma kentin şehircilik alçısında görüntüsünü fevkalade etkilemekte. İnşallah burada başlattığımız yıkım çalışması ve mahalledeki vatandaşlarımızın yardımıyla bu dönüşümü beraber tamamlayacağız." Konuşmaların ardından Veysi Kaynak eline aldığı balyozla eski bir binanın duvarına vurarak kentsel dönüşümü başlattı.

Bizim Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181