Ergün Turan, TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu şantiyesinde incelemelerde bulundu!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Kahramanmaraş Türkoğlu'nda inşası devam 190 konutun şantiyesinde incelemelerde bulundu. Turan, şantiye alanını ve konutları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.   

Yatay ve yerel mimari ile inşa edilen projenin tamamladığında yeni bir yaşam alanı olacağına vurgu yapan Turan, “2014 yılı itibariyle idaremizi yeni beklentiler doğrultusunda yenilemeye ve daha bir atılım için güçlendirmeye ve üretim disiplinlerimizi tekrar tanımlamaya çalıştık. Bu tanımlamaları yaparken yol haritamızı halkımızla vatandaşlarımızla paylaştık: Az katlı konut üretimini esas alan yatay mimari yaklaşımla üretim yapacağımızı, nitelikleri artırılmış sosyal konut üretiminde “mutlak kalite” prensibi ile çalışmanın TOKİ için ön koşul olduğunu açıklamıştık. Bu iki temel koşulun yanı sıra bugün özel sektörümüzün yürüttüğü pek çok projeye esin kaynağı olduğunu gururla gözlemlediğimiz “mahalle konsepti” ile üretim yapma hedefimizi ortaya koyduk. Maraş Türkoğlu projemizi de bu konsepte inşa ettik. Projemiz tamamlandığında esnaf ile vatandaşların iç içe olduğu, dayanışmayla mutlu olduğumu ve özlemini duyduğumu mahalle kültürü oluşacak” açıklamasında bulundu.
 
TOKİ’den Kahramanmaraş’a 443 milyon TL’lik yatırım
TOKİ olarak Kahramanmaraş'ta bugüne kadar 2 bin 646 konutun inşasına başladıklarını belirten Turan, şöyle devam etti: “Bu konutlarımızın 2 bin 315’ini tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik. Kahramanmaraş'ta ayrıca, 2 aile sağlık merkezi, 6 cami, hastanede, 4 spor salonu, 8 ilkokul ve lise olmak üzere 443 milyon TL'lik yatırım yaptık. Yatırımlarımız şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181