Kayseri'de 2 farklı proje hayata geçiriliyor!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenen ‘Tablakaya Mahallesinde Tarihi Eski Belediye Binasının ve Çevresinin Turizme Kazandırılması Projesi ile Talas Güneş Enerjisi Santrali Projesinin’ tanıtımını yaptı.
Yapılan basın açıklamasında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ‘Tablakaya Mahallesinde Tarihi Eski Belediye Binasının ve Çevresinin Turizme Kazandırılması Projesi ile Talas Güneş Enerjisi Santrali Projesini’ basın mensuplarına anlattı.

İKİ PROJENİN TANITIMI YAPILDI
Palancıoğlu, “Daha önce çalışmış olduğum, kurucu genel sekreterliğini yaptığım kalkınma ajansına birçok proje sunmuştuk. Bugün o iki projenin tanıtımını yapacağız. Birinci projemiz özellikle tarihi eserler açısından önemli olan bir proje diye bahsedeceğim. Beni çok heyecanlandırıyor. Bittikten sonra sizlerde aynı heyecanı paylaşacaksınız. Çamlıbel kafe olarak bilinen bir kafemiz var. Orası aslında belediyeye ait bir mülk. Arkasındaki mülk de belediyeye ait. Bir arkasında da restorasyonunu yapacağımız eski belediye binasının mevcut olduğu yer. Toplamda 5 bin metrekarelik bir yer. Bu binayı restore ettiğimizde inşallah Talas kabul evi şeklinde kullanmaya başlayacağız. Alt tarafında da nikah işlemlerini yapacağız. İnşallah çok şık bir bina olacak. Üst düzey misafirlerimizi artık belediye binasında değil Talas kabul evinde inşallah ağırlayacağız. Burada çeşitli resepsiyonlar vereceğiz. Dolayısıyla bu binanın restorasyonu Talas için çok önemli. Bu projenin akabinde Çamlıbel kafeyi yıkıyoruz. Oradaki 5 bin metrekarelik alanı Talas’ın meydanı şeklinde düzenleyeceğiz. Orada ufak kafeterya alanlarımızda olacak. Buranın yaklaşık 400 bin lira civarında bir bütçesi var. Bunun 295 bin lirası kalkınma ajansından karşıladığımız bir bütçe” diye konuştu.

BELEDİYELERE ÖRNEK OLACAK PROJE

İkinci projelerine değinen Palancıoğlu, “Bu proje ise belediyelere örnek olacak bir proje. Bu ilk olarak İzmir’de bir belediye tarafından uygulanmıştı. Benim çok hoşuma gitmişti. Benzeri projeyi bizde yapalım istedik. Belediyemizin yıllık enerji sarfiyatı yaklaşık 400 bin lira civarında. Bunu güneş enerji panelleri ile karşılamak için böyle bir proje sunduk. Bu projeyle yıllık yaklaşık 600 bin lira civarında elektrik kazancımız olacak. Kalkınma ajansından buradaki proje kapsamında 700 bin liraya yakın bir destek alıyoruz. Bu destekle birlikte bu projemiz 1 milyon 800 bin liraya mal olacak. Bunu Süleymanlı mahallemizde yapıyoruz. Gelecek yılın Kasım ayına kadar inşallah iki projede tamamlanmış olacak. Devletimiz şuan muazzam destekler veriyor. Desteklerini sadece kamuya değil özel sektöre de veriyor. Bu desteklerden faydalanmak lazım" şeklinde konuştu.

ENSON Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181