Kayseri Talas'da Anadolu'nun en kapsamlı kütüphanesi için protokol imzalandı!
Büyükşehir Belediyesi tarafından Talas’a yapılacak olan 7/24 açık kütüphanenin yeri belirlendi. Erciyes Üniversitesi arsasına yapılacak olan kütüphane için üçlü protokol imzalandı. Üniversitenin sınırında kalacak olan kütüphaneyi öğrencilerin yanı sıra halk da rahatlıkla kullanabilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Anadolu’da parmakla gösterilecek bir kütüphane yapacaklarını söyledi.

7/24 Kütüphanenin protokolü Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü’nde imzalandı. Protokolle, Erciyes Üniversitesi arsası Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı kütüphane için Talas Belediyesi’ne tahsis edildi.  İmza töreninde konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kütüphane projesinin seçim döneminde vaatleri arasında olduğunu hatırlattı. İlçedeki öğrenci sayısı açısından 7/24 kütüphanenin Talas için çok önemli olduğunu ifade eden Palancıoğlu, “Kütüphaneyi TOKİ bölgesindeki Erciyes Üniversitesi arsasına yapmayı düşünüyoruz. Sadece Kayseri’nin değil Türkiye’nin en nadide kütüphanesini ilçemize kazandırmış olacağız. 8 bin metrekare arsada 5 bin metrekare inşaat alanına sahip olan proje 24 saat öğrencilerin vakit geçirebilecekleri fonksiyonların düşünüldüğü çok büyük bir yatırım. Arsayı veren Erciyes Üniversitesi’ne, maddi ve diğer destekleri sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik’e teşekkür ediyorum” dedi.
 
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ise projenin heyecan verici olduğunu söyledi. Projenin hem üniversitenin içinde hem de dışında olacağını ifade eden Güven, “Proje, üniversitemizin dışa açılan yüzü olacak. Kütüphaneden hem üniversitemiz öğrencilerinin hem diğer okullardaki öğrenciler yararlanabilecek. 7/24 açık olması ve öğrencilere çalışabilecekleri güvenli bir ortamın sağlanacak olması da son derece önemli. Büyükşehir ve Talas belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimize, ilçemize ve üniversitemize hayırlı olsun” diye konuştu.
 
“ANADOLU’NUN EN KAPSAMLI KÜTÜPHANESİ OLACAK” 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Anadolu’nun en büyük ve en kapsamlı kütüphanesinin protokolünü imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ticaret, sanayi, turizm, sağlık şehri gibi sıfatlarının yanında Kayseri’yi okuyan şehir yapmak istediklerini de vurgulayan Başkan Çelik, “Bu amaçla kütüphane yatırımına çok önem veriyoruz. Yeni kütüphaneleri hizmete açtık. Halen devam eden yatırımlarımız var. Kiçikapı’daki Meryem Ana Kilisesi de 24 saat açık kalacak Türkiye’nin en prestijli araştırma kütüphanesi olacak. Belediyemizin hemen yanında ise Kitap Cafe yapıyoruz. Çok şık bir proje olacak. Semt ve ilçelerimizde de kütüphane yatırımlarımız devam ediyor” dedi.
 
Talas’ta önümüzdeki hafta iki ayrı yatırımın temelini atacaklarını da hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem sosyal yaşam merkezinin hem de Büyükşehir Meslek Akademisi’nin temelini atacağız. Kütüphane yatırımı da bizi çok heyecanlandırıyor. Çok değişik bir mimari yapısı var. İnşaat ve tefrişiyle yaklaşık 12 milyon TL’lik bir yatırım olacak. 1500 kişi kapasiteli çok büyük bir kütüphane yapacağız. Kütüphanede, sesli ve sessiz çalışma odaları, sesli kütüphane, internet salonu, tekli ve grup çalışma odaları, kiralanabilir toplantı salonları, özel eserler kütüphanesi, 300 kişilik konferans salonu, kafeterya gibi bölümler bulunacak. Anadolu’da parmakla gösterilecek bir kütüphaneye kavuşmuş olacağız. Hem Talas Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu’nun seçimlerdeki vaadi yerine gelecek hem bizim Kayseri’yi okuyan şehir yapma projemize katkı verecek hem de üniversitemizin ihtiyacı giderilmiş olacak. Dolayısıyla üçlü fayda sağlayacak.”
 
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu tarafından 7/24 Kütüphane’nin protokolü imzalandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181