Kayseri Hacılar kentsel dönüşüm projesi detayları!
Türkiye'nin en hızlı gelişen kentlerinden Kayseri'de de kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Hacılar Belediyesi'nin üstlendiği Kayseri Hacılar kentsel dönüşüm projesi 130 bin metrekare alanda yapılacak.

151 milyon lira maliyeli bulunan Kayseri Hacılar kentsel dönüşüm projesi Tutamseki sokak - Şehit Rüştü Bayram cad. - Dereboğaz caddesi arasında kalan kısımda yer alıyor. Proje içerisinde yer alan Camiikebir ve Gürdoğanlar İlköğretim Okulları ile birlikte toplam proje alanı 13,5 hektar oluyor. 536 yapının yer aldığı Kayseri Hacılar kentsel dönüşüm projesinde yapıların 230 tanesi harabe durumunda. 

Dönüşüm projesi kapsamında yer alan binaların yüzde 60'ının tek katlı ve toplam bağımsız bölüm sayısı 627 adet. 884 adet tapulu arazinin yer aldığı Kayseri Hacılar kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında 13 hektarlık bir alan dönüşüme giriyor.  Orta mahalleden 22.600 metrekarelik kısım ve Yukarı mahalleden de 11.000 metrekarelik kısmın dahil olduğu bu geniş kapsamlı dönüşümde yeşil alanların artırılması da hedefleniyor.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181